"По пътя" извън Киномания

Екранизацията по романа на Джак Керуак с допълнителни прожекции
29 ное 2012 15:22, Петя Славова
2
"По пътя" извън Киномания
Снимка: Киномания

Европейското кино доказа силата си, след като само в рамките на Киномания филмът "По пътя" успя да привлече зрителския интерес.

Затова филмът може да се види от 30 ноември в Синема Сити., съобщават от НДК. Екранизацията по романа на
на Джак Керуак е портрет на едно поколение, което не се страхува да престъпва правилата в своето търсене на смисъл. Филмът проследява разказвача на историята Сал Парадайс (с прототип самия Керуак) – амбициозен писател и внимателен наблюдател, привлечен от енергията и харизмата на своя приятел Дийн Мориарти, чийто прототип е приятеля на Керуак – Нийл Касиди.

През погледа на Сал се докосваме до света на бийтпоколението, когато той се присъединява към Дийн в едно пътуване през душевния и материален пейзаж на следвоенна Америка.
Режисьор е бразилецът Валтер Салес, който заедно с пуерториканския филмов сценарист Хосе Ривера, стоят и зад още един незабравим филм „по пътя“ – „Мотоциклетни дневници”.

Изпълнителен продуцент на продукцията е Франсис Форд Копола.Освен с добрия сценарий и внушителния си актьорски състав (Гарет Хедлънд, Сам Райли, Кристен Стюарт, Ейми Адамс, Кирстен Дънст, Виго Мортенсен), филмът може да се похвали и с участието си в конкурсната програма на Кан.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Knigata opredeleno e velika, nqma spor v tova