Дали оръжието ще продаде повече билети?

Робърт Редфорд говори за връзката между киното и насилието
18 яну 2013 18:58, Петя Славова
2
Дали оръжието ще продаде повече билети?
Основателят на "Сънданс" Робърт Редфорд. Снимка: Reuters

Робърт Редфорд каза, че дебатите за връзката между киното и насилието са необходими, но са закъснели, съобщи Франс прес.

76-годишният актьор бе запитан за разгорелите се в момента в САЩ дебати за носенето на огнестрелно оръжие след стрелбата в Нютън, Кънектикът, при която бяха убити 26 души, сред които 20 деца, пише БТА.

"Спомням си, че в началото на 80-те години на миналия век, когато кинофестивалът "Сънданс" все още правеше първите си стъпки, бе извършено покушение срещу тогавашния президент Роналд Рейгън", заяви Редфорд на пресконференция в Парк сити. "Тогава се говореше, че носенето на оръжие трябва да се регламентира. Изминаха трийсетина години. Смятам, че регламентирането му не само е необходимо, но и че диалогът в тази насока е закъснял."

Редфорд разказа, че неотдавна се движел с автомобил в Лос Анджелис и вниманието му било привлечено от два филмови афиша, на които се вижда огнестрелно оръжие. "На един от афишите имаше млада красива двойка, която изглеждаше щастлива", поясни той.

"И двамата носеха оръжие. Зададох си въпроса: "Дали киноиндустрията смята, че оръжието ще продаде повече билети?" Не знам какъв е отговорът, но смятам, че си заслужава този въпрос да бъде поставен на разглеждане.

Забелязах, че оръжията често са използвани в реклами, сякаш изпращат позитивно послание. "Кинофестивалът "Сънданс" ще продължи до 27 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
bh преди 11 години
Уникална личност! На младини беше неотразимо красив мъж! Изумително е че е интелигентен мъж при толкова красота и винаги е имал гражданска позиция? Сънденс фестивала ( името идва от ролята му в Бътч Касиди и Сънданс кид където играе с груг незабравим - Пол Нюман - лека му пръст ) винаги се е опитвал да е различен и дори криминални филми минават без да показват насилието експлицитно - пълен контрапунк на това заради което е популярен Тарантино днес - насилие като централнза тема на сюжета...
1
0
 
3
 
! Отговори
фен преди 11 години
Уникален актьор, режисьор и човек, който винаги има гражданска позиция.