Бил ли е Хълк католик?

Ватикана изследва религиозните вярвания на комиксови герои
8 юли 2013 17:09, Петя Славова
2
Бил ли е Хълк католик?
Снимка: Universal Pictures / Прооптики

"Бил ли е Хълк католик?". Това пита в статията си журналистът Гаетано Валини. Материалът е публикуван в официоза на Ватикана в. "Осерваторе романо". Обширната статия обяснява в какво са вярвали известните комиксови герои, пише английският таблоид "Дейли мейл".

Според автора на статията Валини, зеленият гигант Брус Банър се е оженил за любимата си Бети Рос в католическа църква в присъствието на свещеник. Така че неговата католическа принадлежност не буди никакво съмнение.

Валини твърди, че и Батман е бил вярващ католик. Той припомня сцени от комикса, в които супергероят е изобразен как се моли до леглото си, докато бил дете. Авторът припомня, че майката на Батман била много набожна католичка, пише БТА. Що се касае до комикс величието Супермен и неговата друга същност в лицето на Кларк Кент, Гаетано Валини е убеден, че е бил поклонник на Методистката църква.

В друга статия на "Осерваторе романо" с рецензия за филма "Железният човек 3" пък се изтъкват приликите между Супермен и Исус Христос. Те били известни още от 1932 година, когато бил създаден героят. Но според автора на рецензията Емилио Ранцато съществували и някои разлики. И двамата се опитвали да решат земните проблеми на хората, но за разлика от Христос, Кларк Кент използвал насилие, за да постигне целите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
лол преди 10 години
Едно е ясно: Супермен няма нужда да вярва във сциентологията, той знае дали е вярна или не ;)
1
0
 
4
 
! Отговори
Магнито преди 10 години
Някои хора си нямат по-добра работа.