Джеймс Камерън се зае с три продължения на "Аватар"

Първото ще е готово през 2016 г.
2 авг 2013 14:49, Петя Славова
1
Джеймс Камерън се зае с три продължения на "Аватар"
Джеймс Камерън подготвя три продължения на "Аватар". Снимка: Reuters

Проектът "Аватар" става още по-внушителен - вместо две продължения на най-касовия филм в историята, както бе оповестенопо-рано, ще бъдат заснети три, предаде ДПА, позовавайки се на режисьора Джеймс Камерън и компания "Туентиът сенчъри фокс".

Първоначалният план на Камерън сам да напише сценариите за продълженията също се променя - режисьорът ще работи над тях с екип. Преди броени дни беше оповестено името на Джош Фридман, познат на зрителите като сценарист на филмовите продукции "Войнана световете" и "Черната далия", както и на телевизионната поредица "Терминатор: Хрониките на Сара Конър".

Освен него заедно с Джеймс Камерън над сценариите за продълженията на "Аватар" ще се трудят дуото Рик Джафа и Аманда Силвър ("Възходът на планетата на маймуните"), и Шейн Салерно ("Диваци"), пише БТА.

Трите продължения на "Аватар" ще бъдат снимани едновременно. Очаква се снимките да започнат през 2014 г. Феновете на блокбастъра обаче ще трябва да почакат по-дълго, за да видят новите проекти на екран.

"Аватар 2" ще тръгне по кината през декември 2016 г., а другите две продължения - през декември 2017г. и декември 2018 г.

"Аватар", излязъл на екран през 2009 г., стана най-касовият филм на всички времена с приходи от близо 2,8 милиарда долара в световния бокс-офис, припомня агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, и да го качи в замунда като е готов :)