Том Ханкс и Ема Томпсън разказват историята на Мери Попинс

"Спасяването на мистър Банкс" с европейска премиера в Лондон
20 авг 2013 13:10, Петя Славова
1
Том Ханкс и Ема Томпсън разказват историята на Мери Попинс
Кадър от "Спасяването на мистър Банкс". Снимка: Форум Филм

Как една от най-обичаните истории – на Мери Попинс – изминава пътя от книжните страници до големия екран, разказва Том Ханкс и Ема Томпсън в „Спасяването на мистър Банкс“.

Европейската премиера на комедията на Disney ще се случи на 20 октомври. Именно тази продукция ще закрие 57-ия Лондонски филмов фестивал, който ще се проведе между 9 и 20 октомври.

Под режисурата на Джон Лий Ханкок (сценарист на отличения с “Оскар“ “Невидима зона“), носителката на две награди „Оскар“ Ема Томпсън се превъплъщава в ролята на живеещата в Лондон авторка на „Мери Попинс“ П.Л. Травърс. Ролята на легендарния Уолт Дисни изпълнява Том Ханкс, също награден два пъти от Филмовата академия.

Във филма участват още Колин Фарел („В Брюж“), Пол Джамати (Sideways) и Рут Уилсън („Самотният рейнджър“). Продуцент е британката Алисън Оуен, а съсценарист на филма е Кели Марсъл, която в момента работи и по екранизацията на „50 нюанса сиво“.

Алисън Оуен споделя: "Спасяването на мистър Банкс" е до голяма степен история за противопоставянето на английските нрави и американските ценности в лицето на Памела Травърс и Уолт Дисни, които спорят за правата върху Мери Попинс.

Поради тази причина е много подходящо, и за нас е истинска чест, че последната гала прожекция на Лондонския филмов фестивал тази година ще бъде и европейската премиера на филма.

Заснехме лондонските сцени на улицата, на която е живяла Памела Травърс, и която се оказа изходна точка едновременно за пътуването на Мери Попинс, и за нашия филм. Имаме усещането, че сме започнали от правилното място и се надяваме, че Памела Травърс би одобрила от сърце действията ни.“

Официалната българска премиера на "Спасяването на мистър Банкс" е на 24 януари 2014 г.

Както Dnes.bg писа, филм с участието на Том Ханкс ще открие Лондонския фестивал. "Капитан Филипс", в който холивудската звезда играе капитан на кораб, отвлечен от сомалийски пирати, ще открие 57-ото издание на форума, съобщи по-рано Асошиейтед прес.

"Капитан Филипс" е по действителна история и е режисиран от Пол Грийнграс. Ричард Филипс е капитанът на товарния кораб "Мерск Алабама", отвлечен от сомалийски пирати през 2009 г.  Капитанът предлага себе си за заложник на похитителите в замяна на безопасността на екипажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това ще се гледа. Ема Томпсън е невероятна актриса, истинска британска класа.