"Оскарова стръв" в Торонто

Мерил Стрийп, Джулия Робъртс и Колин Фърт на феста
21 авг 2013 18:03, Петя Славова
0
"Оскарова стръв" в Торонто
Матю Макконъхи отслабна с 18 килограма за ролята си в "Dallas Buyers. Изпълнението на Макконъхи вече се спряга като достойно за "Оскар". Снимка: Reuters

Международният филмов фестивал в Торонто обещава обилна доза "оскарова стръв" и звездното присъствие на носители на най-престижното киноотличие като Мерил Стрийп, Джулия Робъртс и Колин Фърт, предаде Ройтерс.

Масово смятан за начало на оскаровия сезон, фестът в Торонто тази година ще предложи 146 световни премиери, сред които много обсъжданите нови филми на канадските режисьори Пол Хагис и Дени Вилньов, пише БТА.

Мерил Стрийп и Джулия Робъртс ще преминат по червения килим за световната премиера на "Август: Окръг Осейдж". Режисираният от Джон Уелс филм е адаптиран по едноименния роман, удостоен с награда "Пулицър", и около него вече се вдига оскаров шум.

Колин Фърт изпълнява главната роля в "The Railway Man", заснет по действителната история на британски войник, пленен от японците по време на Втората световна война. Във филма, режисиран от Джонатан Теплицки, участва още една носителка на "Оскар" - Никол Кидман.

Публиката на кинофестивала в Торонто ще види и "драматично" отслабналия Матю Макконъхи във филма "Dallas Buyers". За ролята си на реална личност - активиста в борбата срещу СПИН Рон Удръф, актьорът свали 18 килограма. Изпълнението на Макконъхи вече се спряга като достойно за "Оскар".

Израсналият в Онтарио режисьор Пол Хагис, който спечели две награди на американската Академия за кинематографично изкуство и наука за филма си "Сблъсъци", се завръща в Торонто със световната премиера на новия си проект. Филмът "Third Person" на Хагис проследява скритите взаимоотношения между трима мъже, чиито роли се изпълняват от Лиъм Нийсън, Ейдриън Броуди и Джеймс Франко.

Дени Вилньов става "холивудски" с трилъра си "Prisoners" с участието на Хю Джакман и Джейк Гиленхал. 38-ото издание на международния филмов фестивал в Торонто ще започне на 5 септември и ще продължи 11 дни. На феста ще бъдат показани 366 игрални и късометражни продукции от 70 страни.

Учреденият през 1976 г. кинофестивал в Торонто се нарежда сред водещите филмови прояви в света и често служи като стартова площадка за международни продукции, търсещи разпространение в Северна Америка. Сред откритията на феста са филми като "Беднякът милионер" и "Речта на краля", които впоследствие триумфираха на наградите "Оскар".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари