Убийството на Джон Ф. Кенеди в "Паркленд"

Военният репортер Ландсман показа филма си на фестивала във Венеция
Обновена: 2 сеп 2013 15:23 | 2 сеп 2013 15:23, Петя Славова
0
Убийството на Джон Ф. Кенеди в "Паркленд"
Актьорът Том Уелинг, който влиза в ролята на таен агент в "Паркленд" триумфира на фестивала във Венеция. Снимка: Reuters

Близо 50 години след убийството на президента Джон Ф. Кенеди, американският журналист и военен репортер Питър Ландсман представи филма "Паркленд", който е негов режисьорски дебют, на кинофестивала във Венеция, предадоха световните информационни агенции.

Заглавието на филма на Ландсман ни връща към едноименната мемориална болница, където бившият американски президент незабавно е настанен, след като е прострелян в главата по време на официалното си посещение в Далас заедно със съпругата си Джаки, пише БТА.

21 години след филма на Оливър Стоун за заговора за убийството, което потресе света, Питър Ландсман се е поинтересувал от реакциите на медсестри, лекари, полицаи и агенти на ФБР, които са били близо до американския президент на 22 ноември 1963 г.

Преди петдесетина години убийството на Джон Ф. Кенеди бе разглеждано като резултат от заговор, но онова, на което никой не обърна внимание, бяха генерираните почти веднага след това дезориентация, страх и хаос, заяви режисьорът на "Паркленд".

Актьорът Том Уелинг, който се превъплъщава в образа на агент на секретните служби, поясни, че за да изпълни ролята си, мислел за атентатите от 11 септември 2001 г., за смелостта и реакциите на обикновените хора в онзи труден момент.

Във филма, продуциран от Том Ханкс, са се снимали също Джеймс Бадж Дейл, Зак Ефрон, Джаки Ърл Хейли, Колин Ханкс.

Джия Копола, която също показа първия си филм "Пало Алто" на феста във Венеция, пък обяви, че се е стремила да разкрие себе си като режисьорка без помощта на дядо си Франсис Форд Копола и леля си София Копола.

За мен е важно да чуя собствения си глас като режисьорка, заяви 26-годишната Джия Копола. Нейният филм "Пало Алто", адаптиран по книга от Джеймс Франко, бе представен извън конкурсната програма. Джеймс Франко изпълнява роля на треньор по футбол във филма, в който са се снимали също Ема Робъртс и Вал Килмър.

Междувременно стана ясно, че японският режисьор на анимационни филми Хаяо Миядзаки е решил да се оттегли от света на киното. 72-годишният Миядзаки е заснел отличената с награда "Оскар" анимационна продукция "Отнесена от духовете".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари