Тери Гилиъм погна големите компании, които изсмукват индивида

Новият му филм "Нулева теорема" бе представен във Венеция
Обновена: 3 сеп 2013 16:17 | 3 сеп 2013 16:17, Петя Славова
3
Тери Гилиъм погна големите компании, които изсмукват индивида
Тери Гилиъм. Снимка: Reuters

За пореден път Тери Гилиъм поставя света и човешките ценности на изпитание в свой филм. Режисьорът представи новия си проект "Нулева теорема" на фестивала във Венеция, съобщи АФП.

"Бъдещето вече е действителност и ние сме затворници на това бъдеще, отношенията ни днес със съвремието са виртуални" - сподели по повод продукцията 72-годишният режисьор.

Главната роля е поверена на Кристофър Валц, чийто талант блесна във филмите на Тарантино "Гадни копилета" и "Джанго без окови". Неговият герой Коен Лен е гениален математик, който живее като отшелник в изгорял параклис. От него той излиза само за да отиде на работа, пише БТА.

Той работи в огромен завод, където има само машини, захранвани с велосипедна енергия. Проектът "Нулева теорема", който му е възложен от директора (Мат Деймън), е да изясни загадката и смисъла на живота.

Като в "Бразилия" новият филм на Гилиъм засяга "големите компании, които поглъщат и консумират индивида, но той не казва нищо, за да не загуби работата си.", обясни самият режисьор.

Във филма участват също Мелани Тиери, Тилда Суинтън, Бен Уишоу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Проектът "Нулева теорема", който му е възложен от директора (Мат Деймън), е да изясни загадката и смисъла на живота.""смисъла на живота" ......... Въпрос на който 99,999% от хората нямат отговор.Както бедни така и богати.Само много умните знаят тайната.Това е и причината те да са щасливи.
2
0
 
18
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Този сюжет ми е познат,хиляди българи всеки ден го играят,без да са артисти.
1
0
 
20
 
! Отговори
LethianDream преди 10 години
Очаквам филмът да наподобява в определени моменти "Бразилия", първоначалните оценки за Теоремата са крайно противоречиви, нещо напълно типично за творчеството на Гилиъм. Велик режисьор, дано в определен момент му връчат Оскар за цялостно творчество. Заслужава го!