"Гравитация" оглави десетте филма на годината

Класацията е на Американския филмов институт
16 дек 2013 11:55, Петя Славова
0
"Гравитация" оглави десетте филма на годината
Кадър от "Гравитация". Снимка: Александра филмс

Екзистенциалният космически трилър "Гравитация", историята за корупция "Американска схема" и независимата драма "Инцидентът на станция "Фрутвейл" са сред десетте най-добри филма на 2013 г., включени в списъка на Американския филмов институт /АФИ/, предаде Ройтерс.

Топ 10 на АФИ се допълва от пиратския трилър "Капитан Филипс", историческата драма "12 години в робство", драматичната комедия "Небраска", футуристичната романтична история "Тя е глас", музикалната драматична комедия "Истинският Люин Дейвис" и "Вълкът от Уолстрийт" на Мартин Скорсезе, пише БТА.

"Американска схема", "Тя е глас" и "Гравитация" бяха избрани за най-добри филми на годината от три от водещите организации на критиците в САЩ, докато "12 години в робство" спечели голямата награда на кинофестивала в Торонто.

Независимата драма "Инцидентът на станция "Фрутвейл" - дебютният игрален филм на 27-годишния Райън Куглър, получи ласкави отзиви от международната критика, както и награди на кинофестивалите в Сънданс и Кан.

Прави впечатление отсъствието от класацията на АФИ на сочените за претенденти за "Оскар" филми "Икономът" и "Август: Окръг Осейдж".

В списъка на Американския филмов институт с десетте телевизионни шоута на годината за рекорден шести път попада сериалът "Момчетата от Медисън авеню". Останалите отличени телевизионни продукции са "Къща от карти", "Оранжевото е новото черно", "В обувките на Сатаната", "Господарите на секса", "Вице", "Игра на тронове", "Американците", "Добрата съпруга" и "Скандал".

Филмовите и телевизионните продукции, включени в списъка на АФИ, както и техните създатели, ще бъдат почетени в Лос Анджелисна 10 януари 2014 г.

Американският филмов институт оповести списъка си в активна седмица от наградния сезон, в която ще бъдат обявени номинациитеза наградите "Златен глобус", както и на Гилдията на филмовите актьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари