Киану Рийвс показва мускули и чест в "47 ронини"

Визуалното властва над историята
Обновена: 27 дек 2013 11:16 | 27 дек 2013 10:56, Петя Славова
3

Снимка: Форум Филм

12
  Не за първи път киното, описващо истории от Япония впечатлява с внушителна визия. Зрелищно дебютантът Карл Ринч рисува реално случилата се история за 47 самураи, които са се опълчили на местен феодал, рискувайки живота си.

Главната роля във филма „47 ронини“ е поверена на Киану Рийвс, а историята отдавна е излязла от пределите на Япония. Героят му е мелез, който самураите са обрекли на заточение, но той приема тихо съдбата си и им е верен до гроб.

Епични битки с чудовища, намеса на свръх магьоснически сили превръщат достоверността във фантазна приказка. Историята ни връща в Средновековна Япония – епоха, славеща се със строги правила, където сепукото е привилегия и често се прилага.

Ронините – изгонени самураи се опълчват на най-висшестоящия сред тях, което само по себе си ги обрича на явна смърт. Дори да победят врага си, те са длъжни да си направят ритуално самоубийство, за да спасят честта на рода си.

Пищни декори, красиви пейзажи, магични същества, епични зверове са част от визуалната магия на филма. Гледайки го на 4D зрителите ще усетят свистенето на смъртоносните стрели и удара на ронинските мечове. Ще станат свидетели и на невъзможната любов между героя на Киану Рийвс и красивата дъщеря на починалия градоначалник.

Холивудската звезда ще покаже добро телосложение, ще впечатли с бойни умения, разхождайки се мрачен и примирен със съдбата си. Но в „47 ронини“ актьорския му талант няма да блесне. Просто, защото няма да има особен обрат в персонажите. Доброто е безпрецедентно вторачено единствено в дълга. Злото - коварно от началото до финала.

Режисьорът се е постарал в детайлите на бойните сцени, за сметка на развитие на сюжетните линии. Визуалното омагьосва, властвайки над историята, която си тече без изненади и емоционален заряд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Азъ преди 10 години
До АнонименДаже и за гугъл не са чували за да корегират поне малко нелепостите които пишат!
2
2
 
8
 
! Отговори
king_for_a_day преди 10 години
Като на английски е "ронин" в мн.ч., следва ли автоматично, че и на български трябва да е така? Ако искаш можеш да кажеш и "47 бивши самураЙ" ако толкова те влече буквализма в превода. Всъщност, много е вероятно по принцип да си праскаш "й" за множествено число, ако мога да съдя за познанията ти по български от изпуснатото тире в сравнителната степен.
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"47 ронинИ" (?!)БА ***** му! СВЪРШИХА ЛИ НИ СЕ ПРЕВОДАЧИТЕ? По нескопосано май не може да се преведе?