Люк Скайуокър и принцеса Лея отново в "Междузвездни войни"

Другата главна роля на новия епизод ще е на капитан Хан Соло
Обновена: 14 яну 2014 09:34 | 14 яну 2014 09:34, Петя Славова
6
Люк Скайуокър и принцеса Лея отново в "Междузвездни войни"
Харисън Форд отново ще е капитан Хан Соло. Снимка: Reuters

Ценителите на кинокласиката и най-вече на Джордж Лукас и неговите "Междузвездни войни" сигурно ще са доволни, че персонажите от оригиналната трилогия - Люк Скайуокър, принцеса Лея Органа и капитан Хан Соло отново ще са главни персонажи в епизод VІІ. Това решение вече е било взето от режисьора на новия филм Джей Джей Ейбрамс, съобщи Холивуд рипортър.

Актьорският състав на тройката няма да претърпи промени. В образа на Люк Скайуокър ще видим Марк Хамил, на принцеса Лея Органа - Кари Фишър, а в този на капитан Хан Соло - Харисън Форд. Всички те участваха в 4,5 и 6 епизод на поредицата, пише БТА.

Що се отнася до другите актьори, те още не са определени окончателно. Сред явните фаворити обаче се посочват Майкъл Фасбендер, Адам Драйвър, Хюго Уийвинг, а също 25-годишният Джеси Племънс. Всички те са получили покана за лична среща с Джей Джей Ейбрамс. Засега не се споменава какви роли ще им бъдат поверени, но Племънс може да получи тази на сина на Люк Скайуокър, предаде Нюзру.

По данни на Холивуд рипортър в седмия епизод ще бъде отделено голямо внимание на децата на тримата главни герои в "Междузвездни войни" - именно те ще са протагонистите в 8-ия и 9-ия епизод на поредицата.

Във филма ще се появи и внучка или правнучка на Оби-Уан Кеноби, загинал в четвъртия епизод. За тази роля се търси 20-годишна тъмнокожа актриса.

Кастингът на "Междузвездни войни: Епизод VII" заслужава специално внимание. Според сп. "Емпайър" снимачната група е трябвало да го проведе сред 73 милиона души, които се борят за роля във филма. Сред тези, които не са били избрани, са Сирша Ронан, Чиутел Еджиофор, Майкъл Б. Джордан и много други професионални и непрофесионални актьори. Споменава се дори името на Бенедикт Къмбърбач.

Новите епизоди от сагата ще бъдат показани от 2015 година нататък, като ще се излъчва по един на две-три години. През това време ще се снима отделна част за всеки от централните герои. Всичките нови филми ще са по оригинални сценарии.

Сценарият за "Междузвездни войни: Епизод VII" трябва да бъде завършен през януари, припомня Контактмюзик, позовавайки се на компания "Дисни". От филмовото студио освен това очакват бюджетът за продукцията да е от порядъка на 200 милиона долара.

Сценарият за седмия епизод от поредицата "Междузвездни войни" бе поверен на Майкъл Арндт ("Оскар" за "Мис Слънчице") още преди компания "Дисни" да закупи "Лукасфилм" през 2012 г. През октомври миналата година обаче бе оповестено, че с написването му ще се заемат режисьорът на "Междузвездни войни: Епизод VII" Джей Джей Ейбрамс и съсценариста на "Империята отвръща на удара"и "Завръщането на джедаите" Лорънс Каздан, които искат да направят някои промени.

Очаква се снимките за "Междузвездни войни: Епизод VII" да започнат през пролетта на 2014 г. Филмът трябва да излезе на екран на 18 декември 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не забравяме, че тоя филм няма да е на Джордж Лукас, а на Дисни и очакванията ми са да развалят магията наречена Междузвездни войни.
5
2
 
3
 
! Отговори
Люк Скаймокър преди 10 години
Пак ще се развихрим!
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как пък никой освен Х. Форд не ми говори ама абсолютно нищо? Можехте вместо да се мъчите да цитирате една камара имена, да пишете: широка група неизвестни актьори еди си какво си...
3
1
 
11
 
! Отговори
Fan преди 10 години
ЕК супер с тези филми израснахме, спомням си дори и от училище бягахме само и само да ги гледаме.Супер си беше тогава а и кината бяха претъпкани
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едвали ще даде тази тръпка както преди 30 години. Но съ м любопитен да видя.
1
13
 
10
 
! Отговори
321 преди 10 години
Епизод 7- Завръщането на пенсиите:)