Хю Джакман ще плаши Питър Пан

Актьорът смени Хавиер Бардем за ролята на Черната брада
28 яну 2014 13:58, Петя Славова
1
Хю Джакман ще плаши Питър Пан
Според Уорнър Брос, Хю Джакман е най-подходящ за ролята на злодея. Снимка: Reuters

Не всяка история привлича лесно киното. Но това твърде добре се удава на творбата на сър Джеймс Матю Бари.

Още през 1953 г. "Дисни" се захваща да анимира историята за вечно младото момче. През 1991 г. Стивън Спилбърг режисира продължение по темата в "Хук". При неговата версия Питър Пан е пораснал, станал е адвокат и има две деца. През 2003 г. излиза друг "Питър Пан" с режисьор Дж. Хоган.

Оказва се, че съвсем не е лесно и да се намери достоен злодей, който да изиграе капитана Черната брада. След като стана ясно, че "Уорнър брос" се захваща отново с екранизация на вечния роман, дойде ред и да се избере най-точният за отрицателната роля.

Сред спряганите имена бе това на Хавиер Бардем, който доста добре се справя с отрицателните образи след "Няма място за старите кучета" и "Джеймс Бонд". Но накрая стана ясно, че австралийският актьор  Хю Джакман ще се превъплъти в образа на злодея, съобщи Variety.

В образа на другия злодей - капитан Хук, ще видим актьора Гарет Хедлунд.

Премиерата на филма "Питър Пан" е запланувана за 26 юни 2015 година. Проектът ще бъде заснет в 3D формат.

Режисьор на филма ще е Джо Райт, известен от екранизациите на "Гордост и предразсъдъци" и "Анна Каренина". Продуцент ще е Грег Берланти, а сценарист - Джейсън Фукс.

"Уорнър Брос" описва проекта като "въвеждащ филм", подобно на "Батман в началото". Във филма сираче повежда битка срещу зли пирати, за да спаси родния Небивалата земя на Питър Пан. Проектът е сред приоритетните на студиото.

Романът на Бари е привлякъл вниманието и на актьора Чанинг Тейтъм, който също работи върху проекта "Пан". Неговата версия ще е с продуцента и режисьор Джо Рот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Би било интересно да видим Хю Джакмън като капитан Хук. Въпреки стереотипната му роля на Върколака, много ми хареса нестандартната игра в Затворници.Защо обаче намесвате Черната брада в Питър Пан нямам идея.