Феновете по света отбелязват деня на Междузвездни войни

Тази година празникът е по-особен
4 май 2014 10:18,
7
Феновете по света отбелязват деня на Междузвездни войни
Снимка: Reuters

Милионите фенове на Междузвездни войни отбелязват неофициалния ден на любимия си филм, съобщава Екзаминър. Денят е избран поради близостта в звученето на култовата реплика от филма „Нека Силата бъде с теб” (“May the Force be with you”) и днешната дата, 4 май, на английски (May the 4th). По този начин феновете видоизменят репликата до „May the 4th be with you”.

За първи път денят се почита от феновете през 2011 г. Традиционно се отбелязва с филмови маратони, а почитателите се гримират и преобличат като любимите си герои от филма.

Тази година празникът е по-особен. Наскоро стана ясно, че седмата част от култовата поредица вече се снима. В нея ще участват любимците Харисън Форд, Кари Фишър и Марк Хамил.

Празникът ще бъде отбелязан подобаващо от в обектите на Дисни по света. Компанията е собственик на правата върху поредицата на Джордж Лукас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Utre 6te e denqt na leviq mud na mujete,a na drugiqt na desniqt takuv! I 6te Imame dosta po4ivni dni subrani na edno!
4
0
 
8
 
! Отговори
до простотия преди 9 години
*** ти верно си написал простотия...Междузвездни войни е класика отвъд всякакви разграничения по народност. А твоята простотия си е типично българска...ние като си имаме истински герои -к'во? Някой да знае за тях освен една шепа от останалите все още адекватни българи?? Аман от пишман патриоти в интернет..
3
2
 
2
 
! Отговори
Смахнати преди 9 години
Хората не са глупави, просто някой добър женски човек трябва да ги насочи, защото нарочно ги объркват и агресират, честно казано има жени ,които са толкова зверски злобни, че карат мъжът на някоя принцеса да й крещи вкъщи, от известно време, откакто влезе в публичното пространство, това е извратено и означава ,че тези жени нямат поведение на принцеси ,затова искат да наблюдават как някой бива измъчван
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До простотияСухар!!!Важното е да има поводи за празнуване. То и Първи Май е американски "празник" ама го честваш, нали?.
1
26
 
6
 
! Отговори
простотия преди 9 години
Така е, когато нямаш реални герои да им отдадеш почит и отбележиш приноса им за народа ти се радваш на парцалени кукли и измислени ***,които са празни от към съдържание!Простотия американска че и ден им отбелязват.