Киномания под звездите започна в Банско

Филмите привлякоха и туристи, входът е свободен
23 юли 2015 12:36, Петя Славова
0
Киномания под звездите започна в Банско
Снимка: архив, Reuters

С музика и стотици зрители започна седмата поред Лятна киномания под звездите в Банско. В продължение на четири вечери ще бъдат излъчвани документални кадри, селектирани измежду най-добрите продукции за екстремно кино в света, които са част от програмата на провеждания през есента фестивал за планинарско кино "Банско филм фест", съобщиха от пресцентъра на общината.

"С много любов избрахме за публиката филми, които ще ви пренесат от Аржентина до Южния полюс, през емоциите и преживяванията на техните герои. Не е случайно и мястото, което избрахме за тези прожекции - в полите на една от най-красивите български планини - Пирин. През дните на киноманията банскалии и гости ще могат да се наслаждават на природата през деня, а вечер да се разтоварят с изпълнените с адреналин филмови ленти", каза Натали Петрова - директор на фестивала.

Всички прожекции започват в 21.00 часа на градския площад, а входът за зрителите е свободен.

Филмовият маратон привлече туристи в курорта Банско тази седмица. Екстремното кино под открито небе събра заедно българи и чужденци пред екрана. Струва си всеки да се докосне до най-доброто от световното екстремно и планинарско кино. Катерене в Патагония, преход на една от най-дългите пустини в Оман, животът на едно дете в Хималаите, спасителна операция в Антарктида и какво е да прелетиш над цяла Африка са малка част от кадрите, които ще види публиката. Ще има още много уникални кадри.

Зрителите ще научат повече за най-дълбоката пещера в Западното полукълбо - Чеве, в която денивелацията е 1484 метра. Още първата вечер банскалии и техните гости видяха завладяващите филмови ленти "Катерачно пътешествие в Аржентина" /Франция/, "Капитанът на Шакълтън" /Нова Зеландия/ и "Арктически лед" /Австрия/, които ще спрат дъха им с показването на едни от най-дивите, най-недостъпните и най-негостоприемните, но затова пък най-екзотични места в света. Българският филм "Sea2son" ще може да се види в петък, лентата е пълна с атрактивно каране - фрийстайл, фрийрайд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: банскокино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари