Том Харди – най-добър актьор с "Легенда"

"Ex Machina: Бог от машината" доминира във Великобритания
7 дек 2015 17:30, Петя Славова
0
Том Харди – най-добър актьор с "Легенда"
Снимка: архив, Reuters

Трилърът "Ex Machina: Бог от машината" доминира на Британските независими филмови награди, спечелвайки четири приза, съобщи Контактмюзик.

Продукцията получи топ отличието за най-добър британски независим филм, към което прибави наградите за най-добър режисьр и сценарист за Алекс Гарланд и за постижение във визуалните ефекти за Андрю Уайтхърст.

"Ex Machina: Бог от машината" триумфира в категорията за най-добър британски независим филм, надделявайки над "Омарът", "Макбет", "45 години" и документалната лента "Ейми" за покойната певица Ейми Уайнхаус.
Домнал Глийсън - една от звездите на "Ex Machina: Бог от машината", се размина с наградата за най-добър актьор в поддържаща роля, но с радост приветства носителя на приза в категорията - баща си Брендан Глийсън, отличен за изпълнението му във филма "Суфражетка".

Отличието за най-добра актриса в поддържаща роля получи Оливия Коулман за "Омарът", пише БТА.

Наградата за най-добър актьор беше присъдена на Том Харди за изпълнението му в "Легенда". В категорията за най-добра актриса беше отличена Сирша Ронан за превъплъщението й в образа на ирландска имигрантка във филма "Бруклин". Отличие за най-добър международен независим филм получи драмата "Стая".

На състоялата се в Лондон церемония за Британските независими филмови награди с приз за цялостно творчество "Ричард Харис" беше почетен актьорът Чиуетел Еджиофор. Почетната награда "Варайъти", с която се отличава актьор, режисьор, сценарист или продуцент, допринесъл за насочване на международното внимание към британското кино, беше връчена на актрисата Кейт Уинслет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Кейт Уинслеттом харди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари