По червения килим към "Междузвездни войни"

Преминават щурмоваци, дроиди и звезди
Обновена: 15 дек 2015 15:39 | 15 дек 2015 13:22, Петя Славова
0

 Дейзи Ридли. Снимка: БТА

Виж други галерии »

Старт на следващото поколение филми от култовата космическа сага "Междузвездни войни" даде световната премиера на дългоочаквания седми епизод, разглеждана като фигуративно предаване на светлинния меч на нови бойци, сражаващи се в една далечна кинематографична галактика, предаде Асошиейтед прес.

Премиерата на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" включваше познати елементи от поредицата - по червения килим преминаха щурмоваци и дроиди. По-късно звездата на оригиналната трилогия Кари Фишър се пошегува пред камерите - актрисата хвана микрофон и го поднесе към едно от новите попълнения в състава, Оскар Айзък, за импровизирано интервю. Харисън Форд и Лупита Нионго споделиха размисли за миналото и следващата фаза от приключението.

Форд, облечен в тъмен костюм, каза в интервю за сайта Starwars.com: "През 70-те години на миналия век никой не знаеше какво да очаква. Никой не беше виждал подобно нещо. Сега живеем с наследството от първите филми".
Носителката на "Оскар" Лупита Нионго, една от новите звезди на поредицата в ролята на Маз Каната, беше избрала дълга искряща роля за събитието. "Сметнах, че трябва да донеса галактиката с мен", сподели актрисата. Нионго не скри вълнението си, че е част от този забележителен спектакъл: "В този момент не мога да оценя напълно и да опиша усещането. Имам късмет и съм наистина щастлива, че съм част от това приключение".
 
Първата прожекция в света на седмия епизод на "Междузвездни войни" привлече съзвездие от знаменитости, сред които Спайк Лий, Джон Фавро, Джанел Моне, Елизабет Банкс, София Вергара. И докато повечето от тях бяха заложили на официални тоалети, актьорът Джоузеф Гордън-Левит премина по червения килим, облечен като учителя Йода.
 
Под огромната шатра, покриваща четири пресечки от булевард "Холивуд" в Лос Анджелис и напомняща за годините тайнственост около новия филм, звучеше познатата музиката от култовата сага, сътворена от композитора Джон Уилямс.
 
Загадката ще се разкрие с излизането на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" по екраните. Експертите очакват да счупи рекордите по приходи в бокс-офиса, пише БТА.
 
Адам Драйвър, който се превъплъщава в образа на новия злодей Кайло Рен, сподели, че след като вече има екшън фигурки по негово подобие, е отпаднала необходимостта да умува за коледни подаръци.
Преди звездите на филма да преминат по червения килим, по него се изтъркаля новият дроид Би Би-Ейт (BB-8), вече познат на феновете от трейлърите на "Междузвездни войни: Силата се пробужда". Към наподобяващия футболна топка робот се присъединиха добре известните на феновете дроиди Си-Трипио (C-3PO) и Ар Ту- Ди Ту (R2-D2).
 
Въпреки че от три години носи на плещите си бремето на дългоочаквания седми епизод, режисьорът на новото приключение Джей Джей Еайбрамс не скри, че е поразен от мащаба на премиерата. "Свръхреалистично е. Никога не съм виждал подобно нещо. Безумно е. Изпитвам огромна вина пред хората, които живеят наоколо".
Червеният килим за премиерата на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" послужи като фигуративно място за предаване на "щафетата" от класическите звезди на новото поколение, което ще понесе тежестта на още две продължения, видео игри, комикси, играчки и други продукти.
 
Режисьорът Джей Джей Ейбрамс позира за снимки със създателя на "Междузвездни войни" Джордж Лукас, който преди три години продаде компанията и правата си на "Дисни". Двамата дори намериха време преди премиерата да поговорят с феновете.
 
По червения килим преминаха звездите на оригиналната трилогия Марк Хамил и Били Дий Уилямс, както и "новобранците" Макс фон Сюдов, Джон Боейга, Гуендолин Кристи и Дейзи Ридли. Кристи, която се превъплъщава в образа на женския злодей капитан Фазма, и Ридли - новата героиня Рей, бяха заложили на бели тоалети за премиерата на "Междузвездни войни: Силата се пробужда".
 
Компания "Дисни" се погрижи за мащабен старт на новата фаза от космическото приключение. Близо 800-метров участък от булевард "Холивуд" в Лос Анджелис беше затворен за движение заради премиерата на седмия епизод. Огромна шатра покри четири пресечки от прочутия булевард, навсякъде бяха поставени прожектори, мерките за сигурност бяха засилени.
 
"Междузвездни войни: Силата се пробужда" беше прожектиран едновременно в три киносалона - Китайския театър, където през 1977 г. се състоя премиерата на първия филм от култовата сага, кино "Долби", където се връчват "Оскарите", и кино "Ел Капитан". Покани за премиерата бяха получили около 5000 гости.
 
На местата, предназначени за феновете, част от присъстващите се бяха костюмирали като познати герои от досегашните филми, други бяха избрали костюми от "Междузвездни войни: Силата се пробужда". Лишените от късмета да разполагат с билети можеха да гледат предимно какво се случва извън огромната шатра.
 
"Наистина сме разочаровани, защото сме големи почитатели на "Междузвездни войни" и се надявахме поне за малко да зърнем знаменитостите. Разбирам необходимостта от засилени мерки за сигурност. Но като доживотен фен на сагата е трудно да бъда толкова близо и да не видя нищо. Щеше ми се да зърна звездите на оригиналната трилогия, с която израснах", споделя Натали Арне, туристка, пристигнала за събитието от Париж.
 
За премиерата на "Междузвездни войни: Силата се пробужда", която се очакваше да бъде най-голямата, състояла се някога в Холивуд, по червения килим премина и прочутият режисьор Стивън Спилбърг. Той похвали франчайза "Междузвездни войни" и сподели, че е знаел още с излизането на първия филм, че поредицата ще бъде траен хит, и може "да гори бавно, но никога няма да угасне".
 
Анализиторите не изключват възможността филмът "Междузвездни войни: Силата се пробужда" - заснет с предполагаем бюджет от 200 милиона долара и рекламиран мащабно от месеци, да стане най-касовият в историята с глобални приходи, надхвърлящи 3 милиарда долара. Сегашният рекордьор, "Аватар", е реализирал 2,8 милиарда долара от излизането си на екран през 2009 г. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари