Да избягаш, за да се намериш във "Вила Амалия"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 21 дек 2015 07:52 | 21 дек 2015 07:48, Петя Славова
4
Да избягаш, за да се намериш във "Вила Амалия"
Снимка: IMDB

 Не е лесно човек да бъде себе си в общество, където маските не спират да се менят. Това ще усети Ан – героинята от филма на Беноа Жако „Вила Амалия”.

 
Ан (Изабел Юпер) е постигнала много в живота. Успех в кариерата си на пианист, крепи 15-годишна връзка с партньора си Томас. Но една негова целувка с друга жена променя позицията й. 
 
Без драми, без външни преживявания, героинята решава да напусне всекидневието, в което явно си е изневерила. И започва пътешествието й към нея: честно, без фалш и излишна суета. 
 
Жако внимателно проследява действията й, докато героинята преоткрива своята подтискана решителност. Съвсем умело режисьорът пренася романа на Паскал Киняр на екрана. 
 
Беноа обича да разказва истории от книги. Един от най-награждаваните му филми „Сбогом, кралице моя” се основава на романа на Шантал Тома. 
Още по темата
 
И в двата филма Жако извежда през детайлите бушуващите емоции на своите герои и същевременно ни потапя в атмосферата на тяхната самота. Тук ще видим охладнели чувства, незабелязаността между партньорите, които отключват промяната.
 
Ан ще е тази, която ще избяга, за да се намери. „Вила Амалия” е мястото, което точно отброява колко струва навика в чувствата, в отношението към другия и най-вече към себе си. 
 
Изчезва пианото, но преди това по невнимание си е отишла любовта, няма ги снимките, закрива се банковата сметка. Отива си живот, но само за на негово място да се появи нов. 
 
Гледайте филма на 21 декември от 20.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
повече европейско кино да има, писна ми от американски бозави филми
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хубав филм