Какво е да си майка, докато губиш своята, разказва Нани Морети

Филмът му "Моята майка" у нас от 8 януари
6 яну 2016 16:44, Петя Славова
0
Какво е да си майка, докато губиш своята, разказва Нани Морети
Снимка: България Филм Вижън
Не е лесно да си майка, която дели детето си с бившия, особено ако е капризна холивудска звезда. Това става ясно от филма на Нани Морети, който излиза от 8 януари у нас.
 
„Моята майка” ни запознава с живота зад камера, където самовлюбеният Бари Хъгинс (Джон Туртуро) подлудява околните с непрекъснатото бъркане на репликите и с постоянните си изисквания.
 
Неговата бивша съпруга е режисьорката Маргерита (Маргерита Буй). Героинята осъзнава неизбежната истина за предстоящата загуба на нейната майка, която е на смъртно легло.
 
И въпреки, че брат й Джовани (Нани Морети) я подкрепя и заедно поделят грижите за болната им майка, Маргарита усеща, че е невъзможно да отдели личния си живот от работата си на снимачната площадка. Объркана, изплашена, уморена тя трябва да се справи с подрастващата си дъщеря, умиращата си майка, филма, раздялата с приятеля си... 
 
„Моята майка“ е топла, човешка и затрогваща семейна история на известния и обичан италиански режисьор Нани Морети. Той е режисирал някои от най-добрите италиански филми през последните 20 години, включително и филма „Стаята на сина“, носител на Златна палма, Кан 2001 г.
 
С филма „Моята майка“ италианския филмов майстор се завръща към автобиографичните теми, с които се характеризират по-ранните му филми.
 
„Моята майка“ е фино, нежно и внимателно балансирано изследване на любовта, загубата и натиска на съвременния живот.С „Моята майка“ Морети предлага една различна гледна точка към стареенето и смъртта на родител.
 
Но вместо мрачен и меланхоличен филм, ни поднася своите комични  колебания, в които радостта и траура може да бъдат неразривно преплетени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари