Зомбирани страсти в "Топли тела"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
6 яну 2016 09:14, Петя Славова
4
Зомбирани страсти в "Топли тела"
Снимка: А плюс филмс

Може ли зомбито да чувства, да мисли, да говори, се опитва да покаже Джонатан Ливайн в "Топли тела". 

Историята я разказва "живият мъртвец "R" (Никълъс Холт), който се опитва да запази съзнанието си, възможно най-дълго преди да се е превърнал в съвсем непривлекателен скелет, подчинен единствено на инстинктите си.

Дори си е намерил нещо като приятел – също зомби, с когото заедно си хъркат на бара, до момента, в който не се запознава с красивата и все още жива Джули Гриджио (Тереза Палмър). Вместо да я изяде "R" решава да я спаси от събратята си.

Героинята успява с негова помощ да се завърне в добре укрепената зона, ръководена от баща й ( Джон Малкович).

Ливайн създава нещо като зомби версия на "Ромео и Жулиета", където двата враждуващи клана между хора и зомбита трудно биха приели странната любов между двамата главни персонажи. 

Въпреки че на екрана постоянно пропълзяват мъртъвци с облещени очи и полусмъкната кожа "Топли тела" няма да е сред онези филмови образци от жанра, които смразяват кръвта. 

И няма как да ни убегне опита за метафора, че като че ли обществото така се е затворило в собствените си мисли и проблеми, че хората по улиците съвсем спокойно могат да се сбъркат със зомбита.

Филмът е екранизация по едноименния роман на Айзък Мериън, който излиза през 2010 г. Историята бързо се превръща в бестселър, като три години по-късно се появява и филмът.

Гледайте "Топли тела" на 6 януари от 20.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Лидера преди 8 години
Този филм определено ме изненада приятно когато го гледах. Препоръчвам го на всеки, доста е оригинален спрямо другите от жанра.
1
3
 
1
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Миналата седмица гледах много интересни филми, но ако трябва да бъда честен този филм ще го пропусна. Темата със зомбитата вече се изтърка, а и никога не съм им бил голям фен.