Малки форми за малките

Късометражно кино за децата в ТР "Сфумато"
28 яну 2016 16:44, Петя Славова
0
Малки форми за малките
Снимка: Българско филмово общество

В света на анимацията ще ни отведе поредната прожекция за деца, организирана от Българското кино общество. По традиция събитието ще се състои в ТР „Сфумато”. 

От 16.00 часа на 31 януари там могат да се видят селекция от късометражни анимационни филми, част от програмата на Международния студентски филмов фестивал „Ранно пиле”.
 
Форумът стартира през 2005 г. и още с второто си издание фестивалът ставамеждународен. През годините в него са участвали над 720 филма от 37 държави.
 
Първата история е на режисьорката Дина Великовская, която ще ни разкаже „За майката”, която е направила толкова много, че изглежда вече нищо не й е останало, но животът й предлага нови възможности.
 
Наталия Гропфел разказва „Приказка” по приспивна песен, като показва как  птиче успява да приспи малките деца. Друга „хвърковата” история показва Дария Вяткина с „Трудно е да си врабче”. А възможно ли е приятелството между
 
„Птичка”  и хипопотам, ще се опита да разбере Екатерина Филипова в своята кратка история. 
 
Прожекцията продължава с „Разходка” на Татяна Кузнецова, която умело превръща двама рицари в един и помага на една принцеса да се влюби в него. Как се получава „Топъл сняг” ще представи Ира Елшански. Сюжетът преоткрива взаимоотношенията между баща и неговата пораснала дъщеря.
 
Входът за прожекцията е свободен.
 

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари