Теодора Духовникова партнира на Адкинс във "Фаворитът"

Актрисата споделя за киното и театъра
Обновена: 19 фев 2016 13:40 | 15 фев 2016 13:27, Петя Славова
0
Теодора Духовникова партнира на Адкинс във "Фаворитът"
Снимка: архив, Булфото

Въпреки че е изключително неприятен човек Катето се оказва една от любимите роли на Теодора Духовникова. Героинята й е част от новия български филм „Събирач на трупове”, чиято премиера е на 24 февруари, а от 26 февруари черната комедия тръгва по кината из цялата страна.

Продуцентите дори са се чудили коя ли актриса би се съгласила да изиграе тази гад, споделя актрисата пред  bTV.   Въпреки това за Духовникова ролята е била много интересна. И макар заглавието да е такова, продукцията не е хорър или страшен филм. Режисьор е Димитър Димитров, а оператор Борис Славков, като във филма участват още Стефан Щерев, Стоян Радев, Лидия Инджова, Михаил Билалов и др.

Теодора Духовникова участва в още един филм – този път американски, където изпълнява главната женска роля. Продукцията е „Фаворитът” 4 и там партнира на Скот Адкинс. Героинята й е Елма,  рускиня, така че актрисата не е имала проблем с английския акцент. Въпреки това е осъзнала колко отговорна е продукцията, снимана у нас в Ню Бояна. До този момент не е имало жена в тази поредица, а „една жена - като се намеси в момчешките истории, става малко деликатно”, разказва Духовникова. Все пак актрисата вече е получила потвърждение от продуцентите, че филмът се е получил добре.

Самият Адкинс сега снима с Пенелопе Круз и се счита за наследник на Жан Клод Ван Дам, с когото саиграли заедно в "Непобедимите".

Вече и самата тя получава писма от фенове – някои са на английски, други – на езици, които не говори.

Актрисата коментира и ситуацията в Народния театър. Според нея трупата не е имала проблем откъм публика, както и откъм репертоар. И трите сцени винаги са пълни. Що се отнася до директорския пост, в момента на него стои финансистът Милица Трайкова, която се справя много добре и театърът е изработил над 400 000 лв. приходи.

Милица Трайкова дори е увеличила заплатите на актьорите. Духовникова не уточни с колко точно, но обясни, че за един актьор - 100, 200 и 300 лв са много.

Александър Морфов остава главен режисьор на театъра, какъвто е бил. Оказа се, че трупата е изпратила писмо до Министерството на културата , за да бъде запазен екипът такъв, какъвто е за да няма сътресения. „Ако играта върви добре, не сменяйте отбора”, каза още Теодора Духовникова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари