Киномани из страната

Разраства се мрежата ни на киноклубове
Обновена: 23 фев 2016 11:56 | 23 фев 2016 09:20, Петя Славова
1
Киномани из страната
Снимка: Българско кинообщество
Киното, което пътува из страната продължава да се разраства. Все повече градове се присъединяват към мрежата от киноклубове в България. Инициативата възниква пред септемри 2015 г. Прожекциите започват в градовете София, Пловдив, Русе, Варна, Стара Загора и Пазарджик.
 
След всеки филм зрителите ги обсъждат. Споделят мислите и идеите си, свързани със страстта им към киното.
 
Подобно на кино общностите в другите страни и у нас киноманите успяват да се запознаят, да обменят опит.
Освен за възрастни, има прожекции и за деца, които опознават езика на седмото изкуство. Прожекциите са придружени понякога и от уъркшопи, като входът е свободен.
 
Сред основните цели на Българско кино общество е предлагането на качествени филмови произведения на зрителите, затова и филмите са специално подбирани, което често означава дори филми, непоказвани досега в страната ни.
 
Пример за това е непопулярният у нас филм на японския режисьор Хироказу Корееда „Какъвто бащата, такъв и синът”, който ще бъде специален акцент в програмата на киноклубовете в страната през месеците февруари и март. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: киноклубове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Сульо преди 8 години
Т.нар кинообщество е безсмилена структура за усвояването на пари,но не могат да се конкурират с перфектната машина за крадене на Китанов,София филм фест,София филм фест за учащи,София филм фест през зимата, София филм фест в тоалетната...Аз не искам от моите пари да се спонсорират подобни ***. Да си намерят 100 % частни пари и си се кефят.