За плагиатството и любовта в "Двамата Дюма"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
20 май 2017 15:07, Петя Славова
2
За плагиатството и любовта в "Двамата Дюма"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Режисьорът Сафи Небу повдига завесата над това как Александър Дюма е написал едни от най-известните си творби като "Тримата мускетари" и "Граф Монте Кристо".

Малко известен факт е, че прочутият писател се доверявал на идеите на Август Маке. Отношенията между двамата са идеални до момента, в който Маке не използва известността на Дюма, за да стигне до сърцето на една красива  млада жена.

Получава се верига от недоразумения, усложнени от романтично съперничество с появата на героините на Доминик Бланк и Катрин Муше.
 
Макар и замислена като трагикомедия, в продукцията смешното е заглушено от разочарованието от неподправената амбиция. Хуморът е словесен и банкрутиращо следствие от острия диалог.

Сърцевината на филма се състои в напрежението между писателя и неговата "сянка", чиито роли са поверени на Жерар Депардийо и Беноа Пьолворд.

Историята е любопитна с това, че изследва въпроса за плагиатството, приятелството и любовта.

Гледайте "Двамата Дюма" на 20 май от 23:00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не става нищо не разбрах некакви там само си говорат нема екшан нема ефегти мноо зле аз сам гледал нмого качествени филмове ама това несе трае да сменат имената на героите че никой неможе да ги запомни поне да играеха скалата вин дизел