С мръсна газ: Родният "Бензин" изпревари дори "Пришълецът"

Филмът на Блатечки и Горанова оглави бокс офиса ни
25 май 2017 09:07, Петя Славова
21
С мръсна газ: Родният "Бензин" изпревари дори "Пришълецът"
Снимка: Лента

Българският филм "Бензин" - режисьорски дебют на Асен Блатечки - е най-гледаният след миналия уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Заснетият през последните три години филм, в който преобладават каскади и високи скорости, е гледан от 24 508 зрители и има 211 270 лева приходи за първите три дни от премиерата му.

На втора позиция е другата премиера от миналия уикенд - "Пришелецът: Завет" на Ридли Скот. Разказът за ставащото след като колонизаторският кораб "Завет", отправил се към нова планета, се отклонява от курса и попада на непозната планета е гледан от 14 716 зрители и има 152 995 лева от билетите им за първите три дни у нас.

Трети по ред сред най-гледаните филми е "Крал Артур: Легенда за меча". Филмът на Гай Ричи, който показва чрез много ефекти и битки познатата история за легендарния английски крал и завоюването на властта, която е узурпирана от чичо му, е гледан вече от 29 486 зрители и има 317 386 лева приходи за десетте дни у нас.

"Пазители на Галактиката 2" е на четвърто място по зрителски интерес. Комиксовата история на "Марвел" с Вин Дизел, Крис Прат, Глен Клоус, Крис Съливан, Кърт Ръсел, Силвестър Сталоун, е вече 17 дни на екраните и за това време е гледана от 55 398 зрители и има 605 957 лева от билетите им.

Пето място сред най-гледаните филми у нас е за анимацията "Щъркелчето Ричард", която се разпространява в двуизмерен и триизмерен формат. Веселата история за малко врабче, което по стечение на обстоятелствата попада в щъркелово гнездо и след това следва ятото до Африка, е видяна от 9 795 зрители и има 80 088 лева за десетте дни у нас.

Друга анимация - "Бебе Бос", е на шеста позиция в топ 10. За месец и половина анимацията за света на бебетата, в който има и такива, които остават винаги бебета, за да бдят над тези, които трябва да растат в семействата, е гледан от 110 255 души и има 973 997 лева от билетите им.

На седмо място е екшънът "Бързи и яростни 8". Развиващата се на земята и в небето история, в която основна мисия става спасяването на детето на Доминик, е видяна вече от 268 951 зрители и има 2 461 994 лева приходи за месец и половина у нас, пише БТА.

Осмо място е за анимацията "Смърфовете: Забравеното селце". Изцяло анимираният филм, за разлика от предишните два, за света на познатите сини малки човечета, в който сега трябва да се спасява селце в Забравената гора, е гледана от 129 956 зрители и има 1 149 837 лева приходи за двата месеца на екраните у нас.
Девета позиция е за комедията "Как да бъдеш латино любовник".

Историята на застаряващия Масимо, който трябва да намери нова своя по-възрастна изгора, която да го издържа, но междувременно трябва да поживее със семейството на сестра си, е от 17 дни на екраните у нас и за това време отчита 13 482 зрители и 115 302 лева приходи.

На десето място е трилърът "Кръгът" по книгата на Дейв Егърс. Модерната история за мегакомпания, която се опитва да се наложи във всички технологични аспекти и социалните медии, с Ема Уотсън и Том Ханкс в главните роли, е гледана от 15 584 зрители и има 137 057 лева приходи за месец на екраните у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Слави преди 6 години
По едно време във филма имаше около минута фойерверки и гърмежи. Помислих си: Това е, за да събуди драгите зрители на този ням филм, в който главният герой Асен Блатечки беше мълчалив като Чарли Чаплин.
16
1
 
5
 
! Отговори
Асан преди 6 години
само в трейлъра като видях копирани сцени едно към едно от Бързи и яростни ми стана ясно... нищо де, поне успяха да изкарат някой бърз лев... който се излъгал - излъгал... и за разбирачите - гледал съм 95 процента от бг филмите след '89г., но това Асаново недоразумение не... най- малкото защото същий Асан бъркаше в едни хладилници и обясняваше как не е хубаво да се краде...
15
1
 
11
 
! Отговори
Н. Марчев преди 6 години
Плоско филмче ! Сюжет - разочарование. Режисура скръб ! Специални ефекти - слаб 2,5 . Актьорска игра - тегавина ! Обзор - изгубено време , пари на вятъра , морална щета.
14
7
 
3
 
! Отговори
Жеко преди 6 години
Филмът си заслужава, определено ми задържа интереса към екрана, за разлика от "Пришълеца". Смеската е добра, получило се е вкусна манджа. Не, че харесвам Блатечки, но да продължава!
13
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Филмът хубав ли е или български?", всичкото европейско кино е еднакво. Дали ще си пуснеш полски, български, руски или немски филм, все "театрално изпълнение". Има някои свежи попадения от Франция, Италия и Великобритания, но те са по-скоро изключение. Скандинавците пък освен един Милениум, нищо друго нямат. Проблема на американците е, че за икономия започнаха да снимат в третия свят и филмите им станаха пошли, иначе може ли да се каже, че "Отнесени от вихара "не е шедьовър на киното.
12
4
 
5
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Филмът хубав ли е или български?Така е в днешно време ....
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тилд, Дзифт, Мисия Лондон, ... това ако са хубави филми, то аз съм китайски император.
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да харесваш българските филми след 1989-та трябва или да си тинейджър или много "неумен". Тук едни пишат за някакви филми, че били хубави - ами да, и аз ако съм на 12-13 години ще ми харесат както и всичко от масовото производство на филми-еднодневки.
9
16
 
8
 
! Отговори
Хейтъри преди 6 години
Аман от хейтъри и ***! Сигурен съм, че тези, които хейтват БГ киното не са гледали нито един БГ филм, освен споменатите от преди 1989, които дават по телевизията.Има много добри филми от новото време, които са свеж полъх на фона на втръсналите до припадък американски сюжети - Лов на дребни хищници, Стъпки в пясъка, Тилт, Дзифт - интересни истории, разказани по увлекателен начин, с хубава игра.Мисия Лондон - хубава комедияФилмът на Влади въргалаНе е като да няма...
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами не съм съгласен, че всичко не струва. Аз например, като гледах "Светът е голям и спасение дебне от всякъде" ми хареса. Е вярно, че в него участва международен екип, но официално е български филм.
7
8
 
3
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Аз пък харесвам "Бунтът на L" и " Мисия Лондон". Не е да няма хич хубави!
6
0
 
9
 
! Отговори
OMV преди 6 години
Гледах го на кино - не ми хареса. Предвидим, на места дори с абсурдни сцени.
5
4
 
16
 
! Отговори
77777 преди 6 години
Българските филми вече са негледаеми. Тези от преди 1989-та съм ги гледал, а тези след 1989-та не стават за гледане. Разбира се децата гледат всичко и им е интересно, а като пораснат се чудят как са могли да харесват подобни тъпoтии.
4
6
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
От 1990 година досега не съм видял хубав български филм с едно изключение - сериал свързан с TV7, който вероятно няма да има продължение. Всичко останало е боза, даже и сносен филм няма. Разбира се има много филми рекламирани, че са добри филми, но това не ги прави наистина добри. Една често срещаната грешка в тези бози е, че актьорите нямат добра дикция, т.е. говорят нещо и не е ясно дали ще разбереш какво говорят. За сюжет да не говорим - боза.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия си произвеждат един и същ филм, един и същ сюжет. Едни и същи артисти играят себе си. Едни и същи пози, стойки и лафове и т.н.Нашето кино няма мърдане.
2
11
 
13
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
Филмът хубав ли е, или е български?
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо чудно Навлекот да се окаже първия човек - макепитек, раздразнен от нещо.