Когато авантюрите не са безобидни с "Мадам Бовари"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
8 сеп 2017 09:52, Петя Славова
0
Когато авантюрите не са безобидни с "Мадам Бовари"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Своя прочит на най-известния роман на Гюстав Флобер прави френският режисьор Клод Шаброл. "Мадам Бовари" ще ни вмъкне в баналната атмосфера в затънтена провинция.

Сюжетът ни среща с Ема Бовари (Изабел Юпер). Героинята притежава авантюристичен дух, затворен в семейното всекидневие и бит. Нейният съпруг доктор с монотонния си начин на живот не може да задоволи търсенията й и тя е готова да се прости със скуката като се отдаде на изкушенията, които се предлагат в живота.

Впуска се в рисковани любовни авантюри с местен земевладелец и студент по право. Но на пръв поглед безобидните свалки излизат извън контрол и Ема трябва да бъде по-решителна от всякога.

"Мадам Бовари" получава номинация за най-добър чуждестранен филм на наградите "Златен глобус" и номинация за "Оскар", а Московския филмов фестивал дава награда за най-добра женска роля на Изабел Юпер.

Романът на Флобер става особено известен с впечатляващите детайли и максимална обективност, с която авторът описва епохата на Романтизма. Преди Шаброл на екрана историята е била претворявана от Жан Реноар, Герхард Лампрехт, Винсън Минели. У нас Емил Цанев също я описа с филма "Мадам Бовари от Сливен".

Гледайте продукцията на Шаброл във времето за кино класика по телевизия Bulgaria ON AIR на 8 септември от 22:10 часа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
kalitravel преди 5 години
Страхотен роман!