"Лабиринтът: Последният кандидат" – най-високо в бокс офиса ни

Българският "Посоки" е на трето място
7 фев 2018 09:50, Петя Славова
1
"Лабиринтът: Последният кандидат" – най-високо в бокс офиса ни
Снимка: Александра филмс

Създаденият по третата книга на Джеймс Дашнър "Лабиринтът: Последният кандидат" продължава да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Екшънът за последния щурм срещу компанията "Зло", която контролира единственият незаразен град на Земята, е гледан вече от 37 856 зрители и има 405 599 лева приходи за десетте дни на екраните.

На втора позиция е станалият популярен още преди премиерата му филм на Ридли Скот заради презаснемането на част от материала - "Всичките пари на света". Историята по действителните събития, разказани в документалната книга на Джон Пиърсън, свързани с отвличането на тийнейджъра Пол Гети, внук на милиардера Жан Пол Гети, в която ролята на стиснатия богаташ играе Кристофър Плъмър вместо Кевин Спейси, е гледана от 7 559 зрители и има 72 332 лева приходи за първите три дни у нас.

Трети е българският "Посоки" на режисьора Стефан Командарев. Филмът, носител на награди от български и чужди фестивали, е от десет дни на екраните у нас и за това време са го гледали 19 532 зрители и има 168 753 лева приходи, пише БТА.

На четвърто място е анимацията "Бикът Фердинанд". Историята на младия бик с миролюбив характер, който попада на арената и трябва да се бие за живота си, е гледана от вече 90 462 зрители и има 800 119 лева от билетите им за почти два месеца у нас.

Пето място е за втората премиера от миналия уикенд - "Най-мрачният час". Филмът на Джо Райт с Гари Олдмън в главната роля, който разказва за случващото се през четири седмици от 1940 година в началото на мандата на Чърчил като министър-председател е гледан от 3 702 зрители и има 37 766 лева приходи за първите три дни у нас.

На шесто място в топ 10 е приключенският "Джуманджи: Добре дошли в джунглата". Историята, която продължава случилото се с Алън Париш във филма от 1995 година, и въвлича още четирима тийнейджъри с техните аватари в старата видеоигра е гледана от 150 363 зрители и има 1 477 764 лева приходи за седемте седмици у нас.

Седмо място сред най-гледаните филми е за екшъна "Бърлога на крадци". Обирането на клона на Федералния резерв в Лос Анжелис и преследването на престъпниците са гледани от 28 592 зрители и има 254 099 лева приходи за трите седмици от премиерата му у нас.

На осмо място е друг екшън - "Без последна спирка". Филмът с Лиам Нийсън, в който героят му има времето на едно пътуване в крайградския влак, за да разкрие таен свидетел на престъпление и да спаси живота му, е от месец на екраните у нас и за това време са го гледали 40 726 зрители и има 382 798 лева приходи.

Девети по ред е екшънът "12 силни", който разкрива на екрана историята на пазена в тайна операция след атентатите от 11 септември 2001 година в САЩ. Военната драма с Крис Хемсуърт, Майкъл Шанън, Майкъл Пеня, Треванте Роудс, Уилям Фиктнър, Тейлър Шеридан е от десет дни у нас и е гледана вече от 8 816 зрители и има 79 205 лева приходи.

На десета позиция е българската драма "Дъвка за балончета". Филмът с Иван Юруков и Теодора Духовникова, който показва събития от 80-те години на миналия век от детството на героите им и от наши дни, е гледан от 72 314 зрители и има 598 416 лева приходи за двата месеца от премиерата му.

Другите две премиери - "По действителен случай" на Роман Полански и драмата "Телма" за любовната връзка между две жени, са съответно на 18 и на 21 място по зрителски интерес след миналия уикенд.


1
Още по темата: зрителибокс офис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
9
 
0
 
! Отговори
noFreeman преди 9 месеца
хамериканска смехория за балъци... знаят само войни да правят и да създават глупави филми... прост народ!