Животът на папа Франциск излиза на филм

Лентата на Вим Вендерс ще е съвместна продукция с Ватикана
Обновена: 15 фев 2018 12:04 | 15 фев 2018 11:25,
2
Животът на папа Франциск излиза на филм
Снимка: Rеuters

Режисьорът Вим Вендерс ще заснеме документален филм за живота на папа Франциск, който ще излезе на екран в САЩ на 18 май, предаде Франс прес.

Номинираният три пъти за наградата "Оскар" немски кинодеец ще бъде и сценарист на лентата "Pope Francis - A Man of His Word" . ("Папа Франциск: Човек на думата"), която ще е съвместна продукция с Ватикана.

Вендерс ще има улеснен и почти неограничен достъп за един документалист до Светия престол. Папата ще отправи своите послания до публиката по основни теми на нашето съвремие като имиграцията, екологията, социалното неравенство и ролята на семейството.

Кинотворбата ще проследи и посещенията на 81-годишния Свети отец в различни страни по света. "Папа Франциск е жив пример за човек, който си държи на думата.

В моя филм той ще се обърне директно към зрителите, честно и спонтанно", изтъкна Вендерс по време на представянето на проекта, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
И да не забравят преди 6 години
И да не забравят периода, когато е поддържал престъпленията на хунтата в Аржентина! А ако направят филм за предишния Бенедикт - членството му в Хитлерюгенд!
1
0
 
1
 
! Отговори
ами преди 6 години
Във филма ще дават ли как ми и целува краката на тарамбуките?