Най-великият! "Михаел Шумахер: Червеният барон"

Филмът – по национална телевизия Bulgaria ON AIR
17 апр 2018 09:40, Петя Славова
19
Най-великият! "Михаел Шумахер: Червеният барон"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Историята на най-великия състезател на Формула 1 е разказана във филма "Михаел Шумахер: Червеният барон". 

Шумахер е седмократен световен шампион във Формула 1. Считан за най-великият състезател роден някога, "червеният барон" изкарва 650 милиона долара от състезания и сключени сделки със спортни представители.

Огромните спортни постижения и популярност на Шумахер го нареждат до най-великите световни спортисти – Дейвид Бекъм и Тайгър Уудс.

През 2005 година германският състезател става първият атлет милиардер в света. Точно в Германия Шуми печели сърцата на милиони фенове, а немска фирма му плаща 8 милиона долара в рамките на три години, в които той да носи нейн фирмен бадж върху шапката си след всяко състезание.

В последното десетилетие Шумахер дарява повече от 50 милиона долара на страни от Третия свят, включително 10 милиона в помощ на нуждаещите се след смъртоностното земетресение в Индийския океан през 2004 година.

Германският състезател дарява повече пари за благотворителни каузи от всеки друг спортист, повечет спортните лиги, много от световните корпорации и дори повече от някои държави.

Не пропускайте историята за добродетелта и несравнимия талант на най-добрия състезател, раждан някога, в биографичния филм "Михаел Шумахер: Червеният барон". Може да го видим на 18 април в 9:30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Формула 1Bulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 6 години
До СимеоновИ Хакинен. Не само Сена. Но той се отказа.
17
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абсолютно безкомпромисна машина. Аз бях фен на Мика Хакинен,но Шуми наистина беше един от най-добрите. Сегашните пилоти са мамини синчета сравнение с гладиаторите от тогава. Затова и вече не гледам формула 1.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият пилот във формула 1 на който при 370 км/ч пилотиране, пулса му се покачва от 60 на 70 удара в минута на сърцето. Толкова спокоен. За всички други пилоти е в рамките на 100-120. Това говори колко е бил спокоен Шумахер спрямо колегите си при такава скорост.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може да сравнявате Сена с младия Шумахер който прохождаше във формулата, когато Сена се уби? Все едно да сравнявате Пийт Сампрас с младия Федерер, който го пречука 2003-та на US OPEN, и да казвате че Сампрас е по-добър от Федерер.Не ставайте смешни.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сравняваш Сена с Шумахер е все едно да сравняваш Мохамед Али с Виталий Кличко. Виталий щеше да убие от бой Мохамедчо в първия рунд още.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само едно ще ви кажа: Мика Хакинен и Сена бяха велики пилоти, но Шумахер на дъжд ги разбиваше. Ето там си личи кой е най-велик!
12
1
 
4
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
Шуми не крал титли от никого, най-малко от доста посредствения Д.Хил.По времето когато Шумахер спечели първата си титла с Бентон-Форд, Деймън Хил разполагаше с колата на Уйлямс,най-добрата от всички, само от това преимуществото на Хил беше няколко секунди на обиколка.Но беше слаб карач,особенно на мокро.Със слабия си болид Шумахер му взе няколко нарисувани състезания, особенно това но Спа и стана шампион.Единствения който можеше да конкурира Шумахер беше Сена,но за съжаление загина.
11
10
 
5
 
! Отговори
Красив преди 6 години
Не не най добрия и най великия. Най големите не крадат титли от деймън хил и не ги наказват за неспортстменство. Той си знае
10
1
 
13
 
! Отговори
любо преди 6 години
Как точно Дейвид Бекам е най-велик спортист????
9
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смърта на Сена даде шанс на Шумахер, това е истината
8
1
 
20
 
! Отговори
Друг Фен преди 6 години
Сена беше велик, да.Но и Шуми е легенда ! Дано се възстанови скоро...
7
3
 
22
 
! Отговори
Фен. преди 6 години
Да Сена също беше велик и ммои кумир! Помня когато загина Сена, тогава едва ли не очквах Шумахер да се откаже от титлата, но ...Щеше да е хубаво да гледаме битки м/у двамата велики, но такъв е живота.Сега само може да се спекулира кой щеше да надвие. Все пак тогава Шуми още прохождаше и се учеше да бъде шампион.И двамата са велики и не редно да избираме единят пред другият!
6
9
 
15
 
! Отговори
Видин преди 6 години
Голям шампион!!!Може би най-големия на нашето време.Не мисля,че Сена беше по-добър от Шумахер.
5
2
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Оказа се,че фамилията на Шуми притежава около един милиард и 200 милиона богатство, така че ако е подарил 50 милиона някъде, не е станал бедняк. За него цари пълно информационно затъмнение, само вече се знае, че след удара си със ските в скалата, притежава коефициент на интелигентност равен на нула. Тялото му е живо,но в главата чашите са разбутани. Жалко за този велик спортист, още е много млад. И аз от сърце пожелавам да се оправи.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпреки че не съм му фен, не мога да не призная таланта му. Уникален пилот променил формулата за винаги. Респект.
3
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважавам всеки спортист, но истината за този е че ако Сена не беше загинал, Шумахер щеше да остане в историята като вечния втори
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го пуснат и в НЕ толкова работно времееееее
1
4
 
23
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Шуми, все още чакаме най-голямото чудо - да се пребориш с последиците от най-нелепата злополука която си претърпявал и отново да се върнеш сред нас.Не спирай борбата!