Си Цзинпин бухнал като Пух!? Цензурата в Китай забрани филма

Молбата на "Дисни" да го излъчва бе отхвърлена
8 авг 2018 20:34, Петя Славова
27
Си Цзинпин бухнал като Пух!? Цензурата в Китай забрани филма
Снимка: Форум Филм

Молбата на компанията "Дисни" да излъчва в Китай филма "Кристофър Робин и Мечо Пух" е отхвърлена от китайските власти, заяви информиран източник, цитиран от Ройтерс. Причина за отказа не се съобщава, отбелязва БТА.

Правителството в Пекин цензурира в интернет картинки на Мечо Пух, след като някои политически опоненти оприличиха външния вид на мечето на президента Си Цзинпин и започнаха да използват Мечо Пух като символ на съпротива.

Китай е вторият по големина световен филмов пазар. Страната ограничава броя на допусканите чуждестранни филми на 34 годишно.

Си Цзинпин бухнал като Пух!? Цензурата в Китай забрани филма
Снимка: Reuters и Disney

Сравнението с иначе любимеца на децата Мечо Пух почва още от 2013 г., когато Цзинпин посещава САЩ и е сниман редом до Барак Обама. Единият – нисък и с шкембе, другият висок и слаб - досущ Мечо Пух и Тигър от детската книжка.

Нещата не се изчерпват с това. През 2014 г. Цзинпин се срещна с Шинзо Абе, и този път двамата приличаха на Мечо Пух и ... тъжното магаре Йори.

Сравнението с пухкавият детски герой се харесва на китайците и дава повод на бдителната китайска цензура да поработи. Снимките се трият, забранява се достъпът до сайтове, които ги качват.

Наскоро дори американският тв канал HBO беше блокиран, защото комикът Джон Оливър нарече Си Цзинпин Мечо Пух във вечерното си шоу.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
10
 
! Отговори
Мда преди 5 години
И у нас беше социализъм/комунизъм,ама се провалихме,както тогава,така и сега-при демокрацията.А Китай процъфтява...Що ли?
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да се отрече, че приличат на Тигър и Мечо Пух :)
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще видят американците кон боб яде ли . Спрат ли китайските доставки в УолМарт ще се изпразнят рафтовете.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези са збъркали влака. Китаи е Комунисти4еска държава и такива игри4ки не минават. Ако си мислят 4е са в някоя друга държава може и да им мине номера но в Китаи ще намажат въжето.