Невидимите градски драми в "Безкрайната градина"

Дебютът на Галин Стоев в игралното кино - в кината от 5 октомври
28 сеп 2018 12:37, Петя Славова
1
Невидимите градски драми в "Безкрайната градина"
Снимка: CineLibri

"Безграйната градина" на Галин Стоев може да гледаме от 5 октомври, разпространен от CineLibri. Създаден по мотиви от пиесата на Яна Борисова "Приятнострашно", филмът е дебют в игралното кино на известния български театрален режисьор Галин Стоев ("Приятнострашно", "Малка пиеса за детска стая", "Хората от Оз", "Танцът Делхи"). Сценаристи са Галин Стоев и Яна Борисова, автор на задкадровите диалози е Георги Тенев. Зад камерата застават  Борис Мисирков и Георги Богданов, а музиката е на Саша Карлсон.

"Безкрайната градина" е съвременна градска драма, под чиято повърхност пулсират невидими светове и се раждат неочаквани чувства. На пръв поглед Филип има всичко: успешна кариера, луксозен дом и красива приятелка. Той продължава да се грижи за брат си Виктор години след смъртта на родителите им. Виктор е чувствителен и уязвим и прекарва времето си, помагайки на Ема в нейния цветарски магазин. След срещата си с нея Филип внезапно осъзнава, че за пръв път се чувства истински жив и озарен от непонятно чувство. Той интуитивно усеща, че Ема обитава духовни пространства, до които не е имал достъп. Животът на Филип започва да се променя, докато Виктор не му признава, че е лудо влюбен в същото момиче.

Четирите роли се изпълняват от Мартин Димитров, Елица Матева, Димитър Николов, Глория Петкова. Със специалното участие на Никола Анастасов - в последната му роля.

Спряган като "поетичен жест към зрителя" и като най-нежната българска кинотворба, "Безкрайната градина"  беше удостоен с наградата на Съюза на българските филмови дейци по време на фестивала "Любовта е лудост" във Варна.

Филмът присъства и в конкурсната програма на 36-ия фестивал на българския игрален филм "Златна роза" във Варна, както и в програмата на четвъртия международен кино-литературен фестивал CineLibri 2018.


1
Още по темата: Галин СтоевCineLibri
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари