Колко е ценен "Човешкият капитал"...

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 6 окт 2018 09:19 | 6 окт 2018 09:00, Петя Славова
7
Колко е ценен "Човешкият капитал"...
Снимка: Bulgaria ON AIR

На пръв поглед случайно пътно произшествие между велосипедист и луксозен джип преплита съдбата на две семейства край езерото Комо. Пострадалият е келнер, прибиращ се след гала вечеря на престижен колеж. Мъжът е откаран в болница в тежко състояние. Докато лекарите се борят за живота му,  ретроспективни кадри проследяват моментите преди катастрофата и разкриват, че инцидентът съвсем не е случаен.

Режисьорът Паоло Вирзи показва историята от няколко ракурса и сюжетът тръгва в съвсем нова посока, разкостваща човешката същност и проследяваща замаха, с който материализмът е окупирал обществото ни. Битието на две фамилии от различни прослойки - едното преуспяващо, а другото, принадлежащо към средната класа се надпреварват да качат поне още едно стъпало в йерархичната стълбица.

Филмът е по романа на Стивън Амидон, който умело ни вмъква в света на съвременния човек, устремен да остойностява всичко и всеки.  "Човешки капитал" е всъщност терминът, с който се определя нетната стойност на жертвата при пътна злополука. Колко струва и струва ли си изобщо да се живее в подобен свят? Вирзи не се задоволява да заснеме просто напрегнат трилър, а прави дисекция на болката и суетата на социалното неравенство.

Ролите са поверени на Фабрицио Бентиволио, Валерия Голино, Фабрицио Джифуни и др. Гледайте "Човешкият капитал" на 6 октомври от 23.15 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 месеца
До 5

Тва на един дъх ли го написа бе, писателю
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дали си струва да се живее в материалистично общество да беше дошъл в България досега да е разбрал.Струва ли си не има ли стойност живота за материалистите техния собствен да чуждия не има ли живота финансова цена да всички политици в това вярват хората за тях са само материал лабораторни плъхове за политическите им експерименти в това вярват и наемните убийци на политиците силовите ведомства които ги пазят от народната любов.Пък всичко това истина ли е не но се пропагандира непрестанно.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Капитал" беше по Тошово време, от 10 години е "материал"