Липсващото звено в еволюцията в "Човек за човека"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
7 окт 2018 10:06, Петя Славова
12
Липсващото звено в еволюцията в "Човек за човека"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Може ли да се доверим на теорията на Дарвин изследва режисьорът Режис Варние с филма си "Човек за човека". Историята ни връща в 1870 г. в Централна Африка. Шотландският антрополог Джейми Дод (Джоузеф Файнс) се впуска в търсене на рядък антропоморфичен вид в джунглата, придружен от група местни ловци.

Младият учен се надява да открие "липсващото звено", което формира еволюционния мост между маймуната и човека. Но по пътя си среща пречки - сблъсква се с местното население пигмеи. Дод започва да мисли, че е на път да открие отговора на загадката.

Преобладаващият силен кастинг, воден и от Кристин Скот Томас влязла в ролята на богата авантюристка дава вдъхновяващ ръст на свръх натоварения сценарий, следящ желанието на човека да е откривател и същевременно доказващ колко малък и нищожен изглежда индивида сред дивата природа, където се развива голяма част от действието.

Варние проследява пречките, с които се сблъсква главният герой, докато устремено се движи към надеждата да сбъдне мечтата си и сблъсъка му с местното население пигмеи.

Филмът е номиниран за "Златна мечка" – Берлин, 2007. Гледайте "Човек за човека" на 7 октомври от 23.15 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех колко сте забавни в развитите държави дарвинистката лъжа отдавна не се приема с добро око приема се добре само в Англия и фащ защото им аргументира политиката на икономически капитал-нацизъм.Липсващо звено знаете ли че еволюционистите откриха вече тъмън три липсващи звена но до едно бяха разобличени пред научна комисия като целенасочени фалшификати.Това защо го няма по българските медии а по западните и руските го има май има цензура и някой се уплаши че кафяво-червения му атеизъм ще се скапе
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЧе какво и е на каменната ера,госпожа "Уилмаааааааа" Флийнгстон?
3
4
 
7
 
! Отговори
Месара преди 5 години
Отдавна не е липсващо звеното - учени откриха, че това е Цвъко
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не се развивахме,откривахме,изобретяване сега щяхме да сме в каменната ера,г-н учен
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значи еволюция?Дали един модерен човек може да се справи сам в джунглата и дали един човек от джунглата може да се справи сам в модерния свят?Отговорът е Не.Човекът се адаптира към заобикалящата го среда,ако няма нужда да се развива,защото заобикалящата среда му дава достатъчно да оцелее,то той няма да има нужда да се развива.Нима модерния живот е по-спокоен от този на селянина далеч в природата,който се замозадовлява и не го стряскат с правила,данъци,глоби и маса други ограничения.