Напусна ни кинорежисьорът Цветодар Марков. Поклон!

Негови са "Лов на дребни хищници" и "Докато Ая спеше"
Обновена: 24 окт 2018 14:15 | 24 окт 2018 12:07, Петя Славова
8
Напусна ни кинорежисьорът Цветодар Марков. Поклон!
Снимка: архив, Булфото

На 49 години почина българският кинорежисьор Цветодар Марков, съобщиха негови близки в социалните мрежи.

Марков е роден през 1969 г. във Варна. Завършва актьорско майсторство и по-късно кинорежисура в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" в класа на проф. Владислав Икономов.

Дебютира в пълнометражното кино с "Лов на дребни хищници" през 2010 г., където главните роли са поверени на Силвия Петкова, Мариан Вълев, Бойко Кръстанов, Стефан Мавродиев и Христо Шопов.

Следващият му филм "Докато Ая спеше" излиза през 2015 г. На малкия екран Цветодар Марков режисира някои от епизодите в сериала "Революция Z".

Поклонението ще бъде на 25 октомври от 13.00ч. в църквата "Свети Георги" в София.

Поклон пред паметта му!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
33
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
До Обикновен кинозрител:Потърсете в архива на ьТВ, в секция ьТВрепортерите или потърсете в Гугъл и Ютюб. Глас зад кадър - пасивният гей Асен от блатото.
4
1
 
32
 
! Отговори
Обикновен кинозрител преди 5 години
До House M.D.Тези неща от кухнята на киното не ги знаем. Може и да си прав. На хората им хареса "Лов на дребни хищници" и с това ще го запомнят. А филмът "Индустрията с българския торент" дори не го знам, че съществува, нито знам къде мога да го гледам.
3
4
 
35
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, изгледайте "Индустрията с българския торент" за да видите какви лъжи и хули ръси цветодарчо там и тогава го "уважавайте". Абсолютен наглец, искаш да пълни джоба си без да полага труд. "Лов на дребни хищници" е направен с пари на европейския данъкоплатец, а цветодарчо го препродаде в кината. Още да изреждам ли?
2
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да го прости.Не го познавам лично. Харесвам работите му, не познавам само един от филмите му.Жалко, че си отиде творец, който можеше да направи още много на българското кино.
1
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бива да си отиват толкова млади хора, жалко.