Киномания с филми за деца, направени от деца

Ще се раздават и детски "Оскар"-и
13 ное 2018 12:37, Петя Славова
1
Киномания с филми за деца, направени от деца
Снимка: Киномания

За първи път в програмата на Киномания ще бъдат включени игрални и анимирани кратки филмчета, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца.

Селектирани са 10 от най-добрите стоп моушън анимационни филмчета и 10 игрални неми етюди, създавани в продължение на две години по време на детски кино работилници. Уникалното във филмите е, че деца от 7 до 14 годишна възраст са авторите на сюжетите и декорите, актьорите, операторите и режисьорите на всяка една от продукциите.

За да бъде Детския кино фестивал още по-вълнуващ в края му ще бъдат раздадени и детски "Оскари". Специално жури ще селектира най-добрият игрален и най-добрия анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий в игралните и най-добра адаптация, декор и сценарий в анимационните.

Нелеката задача за подбор е поверена на жури в състав: Никола Николов – представител на кино центъра UFO в Долна Малина, Преслава Преславова – кино журналист, любимата на децата певица Нора и Петьо Петков – Шайбата, водещ на "Комиците".

"Децата се оказаха по-креативни отколкото можем да предположим. В детските им съзнания се крият чисти и неповторими истории, създават интересни сюжетни връзки. Затова всеки един от филмите, създадени от тях е уникален" – споделя Марина Николова от NIM Animations, организатор на кино работилниците.

По време на работилниците децата научават какво представлява всяка една професия, свързана с кино производството и след това прилагат наученото в реална среда. В края на работилниците голяма част от децата вече искат да се занимават с кино, телевизия, филми.

Събитието ще се проведе на 17 ноември 2018 (събота) от 11:00 часа.


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари