Вегани плачат! Янките ще хапнат 46 милиона пуйки

Причината е празникът за Деня на благодарността
22 ное 2018 13:15, Красимир Ангелов
30
Вегани плачат! Янките ще хапнат 46 милиона пуйки
Снимка: Reuters

Американците ще сготвят и изконсумират 46 милиона пуйки само за ден - в четвъртък в Деня на благодарността, като празникът по традиция се фокусира върху храната, семейството, приятелите и американския футбол, отбелязва ДПА.

Според проучване на специализираната Национална федерация за производство на пуешко месо, то е предпочитаното ястие за празника, който се чества в четвъртия четвъртък на месец ноември. Анкетите сочат, че 88 процента от американските семейства ще сервират пуешко на празничната трапеза.

Около 46 милиона пуйки ще бъдат изпечени или приготвени по някакъв друг начин. Това представлява 18 процента от отглежданите 245 милиона пернати от този вид в американските ферми.

Заедно с пуйката на трапезата в Деня на благодарността се сервират картофено пюре, зелен боб и пай от тиква. Съществуват и предпочитани местни специалитети като хляба от царевица в южната част на САЩ и печената тиква в Североизтока.

Освен с богата трапеза, празникът по традиция се отбелязва с парад в Ню Йорк, с мачове по американски футбол, със срещи с приятели и със старта на коледното пазаруване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия пуйки по не са си доживели до празника здрави и читави. Но наште пуйки на село незнам как ще оцелеят. То чума, то грип, малко ветернари. Пък и трябва да ги криеш от данъчни. Бройката е от значение. Както и зависта.
7
2
 
8
 
! Отговори
Rucifer преди 5 години
До Анонимен Ако не си платите интернета един месец, ще можете да си позволите пуйка
6
3
 
23
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Веганизма е секта неграмотнико, а не начин на хранене! Веганите искат животните да се приравнят с хората във всяко едно отношение, да наложат това със сила и принуда на нормалните хора.
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че то и аз ще плача на този ден - защото не съм яла пуйка от 5- годишна , когато баба правеше пуйка със зеле, и няма да ям и този четвърти четвъртък...пък и вече - ИЗОБЩО ! - както е тръгнало с моята пенсия !
4
5
 
28
 
! Отговори
Чичо Тони преди 5 години
Защо да плачат? Представете си само колко зоб ще остане за веганите след като тези 46 милиона пуйки няма да ги има.
3
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"сервират картофено пюре, зелен боб и пай от тиква" Горките зеленчуци :((((
2
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има разлика от това да си веган и това да си природозащитник. Веган е вид начин на хранене.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всичко му идва края. Защо да реват. В село реват и старците, защото преди празници им крадат стоката.А *** тия от САЩ , ако им кажа тая истина няма да ми повярва.Ако пък кажа на тия от Русия. Ще ми кажат така ти се пада мръсен богаташ.