"Стъкления" още води над "Недосегаемите"

Филмът запази челна позиция в бокс офиса на САЩ
29 яну 2019 09:37, Петя Славова
2
"Стъкления" още води над "Недосегаемите"
Снимка: Форум филм

Психотрилърът "Стъкления", преплитащ сюжетите на филмите "Неуязвимият" и "На парчета" на режисьора М. Найт Шаямалан, запази челната си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщиха световните агенции.

След един спокоен уикенд в киносалоните на САЩ и Канада филмът "Стъкления" успя да се задържи на върха, реализирайки 19 милиона долара от продажбата на билети. Въпреки че не се справя толкова добре, колкото предшественика си "На парчета", завършекът на трилогията спечели 73,6 милиона долара за 10 дни.

Втората и третата позиция в бокс-офис също остават непроменени и се запазват от драмата с елементи на комедия "Недосегаемите" на режисьора Нийл Бъргър и с участието на Кевин Харт, Брайън Кранстън и Никол Кидман, и супергеройската продукция "Аквамен". Постъпленията от продажбата на билети за двата филма през уикенда възлизат съответно на 12,2 милиона долара и 7,4 милиона долара.

Анализаторите окачествяват като провал представянето в бокс-офиса на двата нови филма в Топ 10 - "Момчето, което можеше да бъде крал" (четвърто място със 7,3 милиона долара) и "Фатално затишие" с носителите на "Оскар" Матю Макконъхи и Ан Хатауей (седмо място с 4,8 милиона долара).

Пето място в бокс-офис класацията на Северна Америка заема анимацията "Спайдърмен: В Спайди-вселената" с 6,2 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада, предаде БТА.

След обявяването на номинациите за "Оскар" наблюдателите отбелязват скромен финансов тласък за продукциите, попаднали в надпреварата за топ отличието за най-добър филм. Най-сериозен напредък е отбелязал филмът "Зелената книга", който през 11-ия си уикенд на екран е реализирал 5,4 милиона долара, отреждащи му шестото място в Топ 10.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Киро му дай боба леба и третото се сещате. Друго му не требе.
1
2
 
4
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
и нас, в частност мен, кво ни/ми пука?