Наследниците на Джако пращат HBO на съд заради скандален филм

"Да напуснеш Невърленд" бе показан на фестивала в Сънданс
22 фев 2019 12:45, Петя Славова
10
Наследниците на Джако пращат HBO на съд заради скандален филм
Снимка: архив, Reuters

Наследниците на Майкъл Джексън подадоха иск за щети на стойност 100 милиона щатски долара срещу телевизия HBO, която се готви да излъчи документален филм за сексуалните посегателства на певеца, предадоха световните агенции.

Искът се състои от 53 страници и е депозиран пред Върховния съд на Лос Анджелис. В него наследниците обвиняват притежаваната от AT&T телевизия, че нарушава договор за "неоклеветяване", подписан с краля на попмузиката през 1992 г.

Те не настояват документалният филм "Да напуснеш Невърленд" да не бъде излъчван. Въпреки заведеното дело HBO потвърди, че на 2 и 3 март ще започне излъчването на филма, който беше представен миналия месец на кинофестивала "Сънданс".

"Това ще спомогне всеки сам да прецени филма и обвиненията", оповести телевизията."Майкъл Джексън е невинен. Точка." - се казва в иска на наследниците."През 2005 г. Джако бе съден и бе оправдан от съдебните заседатели", припомниха те.

Документалният филм на HBO съдържа свидетелските показания на две лица на възраст около 30 години, които твърдят, че са станали жертва на сексуално посегателство от страна на Майкъл Джексън в имението му Невърленд. Това започнало, когато те са били съответно на седем и десет години.

През 1993 г. една от жертвите на 13-годишна възраст заведе дело за опипване. Делото бе прекратено срещу обезщетение от 15 милиона долара.

През 2005 г. певецът беше съден в Санта Барбара за посегателство над друг малолетен, но беше оправдан.Майкъл Джексън почина на 25 юни 2009 г. от свръхдоза.


10
Още от Кино
Самотата в нас, около нас: "Завръщане"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
------- преди 2 седмици
Свръх доза??????Вие сте луди!
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абсолютен извратеняк...
6
4
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
БАЩАТА НА ДЖЕКСЪН ГО КАСТРИРА С ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ ОЩЕ КАТО ДЕТЕ ЗА ДА НЕ СИ ИЗГУБИ ГЛАСА!!!

ПО ВЕРОЯТНО Е ДЖЕКСЪН ДА СЕ Е ИЗЖИВЯВАЛ КАТО МАЛКО ДЕТЕ ОТКОЛКОТО КАТО ПЕДОФИЛ! ТОЙ НИКОГА НЕ Е МИНАВАЛ РЕАЛНО ПРЕЗ ПУБЕРТЕТА!
5
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този си беше педофил.
4
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Избелен *** педофил, това е Маъкэл Джаксън и такъв трябва да го помни света.

Джако е съвсем отделна личност и истински музикант.
3
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ама Джако музикант ли се води?
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този не е Джако. Джако е един от най-добрите музиканти на всички времена, ненадминат и едва ли скоро някой ще го надмине. Тази карикатура каква е, защо го представят за Джако, напишете Jaco в ютюб - няма нищо общо с този.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Голяма алчност там от всички посоки. И тия и тия.