Време е за късометражно кино. В шест български града

Турнето "КиноLove " стартира в неделя в Благоевград
12 апр 2019 15:25, Красимир Ангелов
0

Общо 6 града в страната ще се насладят на най-добрите къснометражни филми, снимани у нас.

Първата прожекция е в неделя в Благоевград, обявиха в "България сутрин" режисьорът Ники Стоичков и актьорът Ованес Торосян. След това турнето ще посети Пловдив, Враца, Ловеч, Габрово и Сливен.

Стоичков обясни, че акцентът на обиколката тази година са малките градове, тъй като там хората нямат никакъв достъп до късометражно кино.

"Тази неделя стартираме турнето "КиноLove", което организираме за четвърта поредна година. Целта му е да обиколи България и да представи най-добрите късометражни филми правени у нас. Виждаме как хората имат желание да гледат такива филми. Подготвили сме три филма. Ако всичко тази година е наред, догодина ще разширим още турнето", разкри режисьорът.

Ованес Торосян пък заяви, че винаги е готов да подкрепи хора с идея за заснемане на филм без значение дали той е пълнометражен или не. Актьорът също така обяви, че няма да може да пътува с турнето, тъй като в момента се занимава с три проекта.

"Винаги съм подкрепял творци с идея и стига да виждам смисъл от моето участие. За мен няма значение дали ролята е малка или голяма, дали филмът е късометражен или пълнометражен, дали е комерсиален или не. От тази гледна точка винаги съм насреща. За съжаление късометражните филми не са много популярни сред хората", допълни Торосян пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари