Кариерата в киното - около година: Малцина стават звезди

Математици изчислиха колко се задържат актьорите на екран
10 юни 2019 19:40, Петя Славова
4
Кариерата в киното - около година: Малцина стават звезди
Снимка: pexels.com

Британски математици изчислиха, че кариерите на повечето филмови актьори и актриси продължават една година, а след това ангажиментите им намаляват, съобщи БТА, позовавайки се на Прес асосиейшън.

Продължителният успех е изключение, а не норма в киноиндустрията. Математиците от университета "Куин Мери" са анализирали информация за 1 512 472 актьори и 896 029 актриси от базата данни IMDB, като са обхванали периода от 1888 г., когато е заснет първият филм, до 2016 г.

Резултатите им показват, че актьорите и актрисите е по-вероятно да имат работа, ако са били ангажирани и предишната година. Успехът на повечето е в началото на кариерата им.

В киноиндустрията богатите стават все по-богати. Повечето роли отиват при най-известните. Кариерите на около 69 процента от актьорите и 68 процента от актрисите са продължили само година.

"Само малцина избраници печелят "Оскар" или звезда на Алеята на славата. Това не е важно за повечето актьори и актриси, които просто искат да изкарват прехраната си" - каза съавторът на изследването Оливър Уилямс.

Британските специалисти твърдят, че статистическият им модел може да предскаже с до 85 процента точност дали актьор или актриса има светло бъдеще, или най-добрите дни за тях са отминали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: кариераматематицикино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я вижте в България... Известните певци и музиканти и т.н. и журита по телевизионни предавания и водещи на шоута, са все едни и същи. И нареждат децата си. Тотал щета работа! Гласът на България, България търси талант, Х Фактор, Мастър шеф, Като две капки вода...... Все едни и същи физиономии, все едно други хора няма! Едни и същи бездарници правят и музиката в тая страна. Едни и същи хора въртят песни по радиото, едни и същи ги канят по телевизиите за интервюта. На едни и същи промотират филмите.
3
2
 
2
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Хехе."Уникално "изследване :)))Навсякъде е така.Спорт музика бизнес.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уникално не знаещ човек играе в стани богат,Т.Ъ.П.!!Танцьор!
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Само малцина избраници печелят "Оскар" или звезда на Алеята на славата."Сигурен съм, че са пропиляли 200-300 000 паунда, държавна пара, за да стигнат до това заключение.