Омраза заради раса: "Зулу"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 29 дек 2019 12:50 | 29 дек 2019 11:00, Петя Славова
11
Омраза заради раса: "Зулу"
Снимка: Pixabay

Темите за расизма и престъпленията са преплетени в криминалния филм на Жером Сал "Зулу". Сюжетът ни връща към 90-те години на миналия век, когато млад бял полицай (Орландо Блум) и възрастен негов чернокож колега (Форест Уитакър)тръгват по следите на убиец на млада бяла жена.

Оказва се, че престъплението има общо с изчезването на чернокожи деца от улиците, както и с апартейда.

Жером Сал откровено говори за расизма, вмъкнат сред други престъпления като разпространение на наркотици и проституция. "Зулу" е първият му англоезичен проект, който участва и на кинофестивала в Кан през 2013 г.

Блум и Уитакър пресъздават силни образи, а личните травми на персонажите им са двигател на филмовото действие. Героят на Уитакър е станал неволен свидетел на убийството на баща си в детството. В днешно време бори несправедливостта като шеф на полицията.

Режисьорът снима реалистичен филм, в който саможертвата няма да е достатъчна, а проблемите, като в живота, са почти невъзможни за разрешаване.

Гледайте "Зулу" на 29 декември от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Не, наричат ни с думата куфАр- арабското за гя. ур.
8
0
 
4
 
! Отговори
бг преди 4 години
арабите наричат хората в Европа с думата- Гя.ури.
7
1
 
4
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Расизма е Идеология на Нег.рите от Африка.. Тия спят с маймуни и всякакви животни и наричат хората , които НЕ спят с такива, с думата- Расисти... На арабите- идеологията е - Исляма, а тия наричат хората в Европа- ***. А ние наричаме- нег.рите- *** маймуни, а Ислямистите- Ислямски змии.Трябва да ЗАБРАНЯТ тоя филм и да ват САМО филми, как България е убивала не.гри , за да имаме държава.
6
1
 
6
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
А кога най-после ще има филм за особеностите на отделните раси?Защо всички са срамуват да кажат, че има креативни раси, даже етноси, и има такива които са само консуматори, нищо не създават, а понякога и рушат.Филмите трябва да отразяват дейтвителността, такава каквато е, а не измислена.
5
1
 
8
 
! Отговори
Абсурд преди 4 години
Винаги съм бил расист и нямам намерение да променям възгледите си
4
0
 
13
 
! Отговори
42 преди 4 години
Пропагандно филмче.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали е расизъм или заради етнически особености,но на цялата планета Земя (не е малка всъщност) няма едно място където преобладават черни и нещата да са нормални.Винаги е мръсно,мизерно има много престъпления-всеки ден се палят колят гърмят изнасилват и тн.Отделно болестите.Дори и в САЩ където чернокожите са издигнати едва ли не в култ пак като има в някой град повечко от тях и става мизерно и опасно гето.Все си мисля че е заради особености на етносът.
2
3
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А отявленият престъпник, афроамериканецът Нелсън Пандела показан ли е?
1
1
 
15
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Жером Сал (фамилното име на господина означава мръсно на френски лол) да не се свени, а да опише с филм какъв е расизма към днешна дата в Южна Африка. Но едва ли- дреме им за едни бели и руси хора, избивани от .... да.