Лекар срещу фармацевтичен гигант в "Момичето от Брест"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
3 май 2020 09:34, Петя Славова
2
Лекар срещу фармацевтичен гигант в "Момичето от Брест"
Снимка: Bulgaria ON AIR

В света на фармацевтичната мафия ни отвежда филмът на Еманюел Берко "Момичето от Брест". Сюжетът е основан на действителен случай, който добива широк обществен и медиен отзвук.

Годината 2007 , когато доктор Ирен Фрашон констатира, че при пациенти, лекувани с медикамента "Медиатор", се наблюдават различни кардиологични проблеми, редица от които завършили със смърт.

Фрашон започва изследване заедно със свои колеги. С помощта на получените резултати започва битка срещу фармацевтичен гигант, зад когото седят и здравните институции.

Берко точно улавя какво е обикновен лекар да се противопостави на големите, зад които стои самата държава. Все пак Фрашон не се отказва проблемният медикамент да бъде изтеглен от пазара, а засегнатите пациенти да получат обезщетение.

"Момичето от Брест" изобличава обществото, което щом е финансово задоволено, е готово да загърби несправедливостите. Реалистични сцени допълват документалността във френскатта драма.

Главната роля е поверена на датската актриса Сидсе Бабет Кнудсен. Във филма ще видим още Беноа Мажимел, Шарлот Ламел. Гледайте "Момичето от Брест" на 3 май от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Не е ли Брес.Това е българско село.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще се гледа,не вярвам човек да победи интересите на корпорация,поне тук не може да се случи,искам да видя какво е станало във франция и дали човещината е надделяла над парите и интересите