Да оцелееш в съвременния свят с "Виктория"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
10 май 2020 10:00, Петя Славова
2
Да оцелееш в съвременния свят с "Виктория"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Нелеките перипетии в днешно време, които трябва да преодолее съвременната жена, разглежда френският режисьор Жюстин Трие във филма "Виктория".

Главната героиня е криминален адвокат, но същевременно самотна майка на две момчета. Всекидневието на Виктория Спик (Вирджиния Ефира) е далеч от безпроблемно, но тя се опитва да постави ред в живота си.

Намираща се на кръстопът между личния си и професионалния живот, допълнителното усложнение идва след като тя среща двама мъже – бившият й клиент Сам и стария й приятел Венсан, обвинен в убийство. Виктория става негов защитник в съдебната зала.

Режисьорът Трие ни повежда из лабиринта на всекидневието на обикновения човек, който трябва да притежава свръхсили за да се справи със забързаното темпо, което съвременния свят изисква от всеки.

Героинята се опитва да се съхрани и запази целостта си въпреки непрекъснато появяващите се нови изисквания към нея в ролята й на родител, професионалист и жена. Виктория попада в капана на този сложен лабиринт и трудно успява да разграничи всичките си роли, с които иска да се докаже пред останалите.

Филмът има множество отличия. Открива програмата на "Седмица на критиката" в Кан през 2016 г., получава 5 номинации за "Сезар" за най-добър филм, актриса на Виржини Ефира, поддържащи актьори на Венсан Лакост и Мелвил Пупо и оригинален сценарий. В ролите ще видим още Лоран Поатрено, Лор Калами  и Алис Даке.

Гледайте "Виктория" на 10 май от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари