Когато в дома нахлува "Търговски пътник"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
11 окт 2020 15:45, Петя Славова
2
Когато в дома нахлува "Търговски пътник"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Животът на съпрузите Емад и Рана се променя след като се налага да сменят жилището си. А историята им разказва известният ирански режисьор Асгар Фархади във филма "Търговски пътник".

Точно такова е и името на пиесата, в която двамата персонажи, които са театрални актьори, участват. В новия дом, в който попадат се оказва, че е живяла жена с лоша репутация и това се оказва съдбовно за семейството.

Останала сама Рана бива нападната от непознат, на когото тя не помни лицето. Съпругът й тръгва по следите на престъпника, за да намери истината, която може би ще върне покоя между двамата.

Дали, обаче истината ще успокои напрежението между героите? Режисьорът постепенно навлиза в света им, концентрирайки се върху малките детайли, които всъщност преобръщат всекидневието на персонажите.

Вмъквайки крими елемент в битовия им свят, авторът провокира притаените емоции на героите, които отдавна са бълбукали под похлупака на привидното спокойствие.

"Търговският пътник" е вторият филм на Фархади, който получава Оскар през 2016 г. ( след "Раздялата" пет години по-рано).

Ролите са поверени на Таранех Алидоости, Шахаб Хосейни, Бабак Карими, Мина Садати и др. Гледайте "Търговски пътник" на 11-и октомври от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Петя Славова преди 3 години
И да добавя, всеки който не гледа филма е ислямофоб.