Бюти съвети: Кои козметични съставки могат да се смесват?

Ретинолът и керамидите помагат при бръчки
1
Бюти съвети: Кои козметични съставки могат да се смесват?
IStockphoto

Използването на много козметични продукти в грижа за кожата някога беше задължително. Спомняме си за режим, който включва цели 12 стъпки. Но заради пространството на рафта и пълнотата на портфейла е време да предпочетете качеството пред количеството. Ключът към успеха е да разберете как да комбинирате съставките.

 
Някои от тях се допълват и укрепват, докато други не се харесват толкова много. Как можем да ги различим? Като се вслушаме в съветите на професионални дерматолози и внимаваме при следващата си покупка.
 
Съставките, които могат да се смесват:
 
Салицилова киселина и ниацинамид
 
Всеки, който някога е виждал пъпка по лицето си, е запознат със салициловата киселина. Тя лекува акне чрез премахване на мазнини и остатъци от мъртви кожни клетки от порите, но този вид ексфолиране може да доведе и до раздразнение. Тук се появява ниацинамидът, известен още като витамин В3. Дерматологът д-р Давал Бханусали го добавя към процедурите си, защото е добро противовъзпалително средство и може да помогне за успокояване на дразненето.
 
Добрата новина е, че ниацинамидът си пасва добре със салициловата киселина, защото и двете работят за една и съща крайна цел – лечение на пигментацията и изравняване на тена на кожата. Може да използвате серум със салицилова киселина, след което да нанесете такъв със съдържание на ниацинамид.
 
Витамин С и витамин Е
 
Витамин С оглавява списъка с най-добрите съставки за кожата. Мощният антиоксидант помага да се предпазите от увреждането, което причиняват свободните радикали – виновниците за преждевременното стареене. „Той е от съществено значение за производството на колаген, който придава на кожата стегнатост и се бори с появата на бръчки“, казва д-р Либи пред Women's Health.
 
Тя предлага да комбинирате витамин С с друга антиоксидантна сила – витамин Е. Тяхната отборна работа засилва ефектите им, като витамин Е прави витамин С четири пъти по-силен. Изберете продукт, който вече съдържа двете съставки. Те ще обединят сили, за да увеличат защитата на кожата и да ограничат причинените от UV лъчи увреждания.
 
Ретинол и керамиди
 
Първата съставка в тази двойка прави всичко – от избледняването до предотвратяване на бръчки – но също така е известно, че ретиноидите изсъхват. Спрете негативните ефекти още преди да са се появили, като направите двоен „сандвич“ за кожата.
 
Кои козметични съставки не бива да смесвате, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари