Мария Бакалова по стъпките на Катрин Зита-Джоунс, ще грабне ли "Златен глобус"?

Variety направи своите прогнози
6 яну 2021 16:30, Петя Славова
35
Мария Бакалова по стъпките на  Катрин Зита-Джоунс, ще грабне ли "Златен глобус"?
Снимка: БГНЕС

Престижното издание Variety направи своите прогнози за "Златен глобус": като в категорията за най-добра актриса (комедия или мюзикъл) бе включена и Мария Бакалова.

"Златният глобус" прие, че българската актриса изпълнява главна роля в "Borat Subsequent Moviefilm", въпреки че тя е обявена от продуцентите на продукцията за поддържаща актриса. Въз основа на присъствието й на снимачната площадка, има отличен шанс тя да се превърне в победител на 28 февруари, пише експертът Клейтън Дейвис.

Според филмовия журналист, подобна е била и ситуацията с Катрин Зита-Джоунс през 2003 г., когато от категорията за поддържаща роля е прехвърлена за главна женска роля с ролята й в мюзикъла "Чикаго".

 

Ако това се случи и Бакалова бъде номинирана и на наградите "Оскар" за поддържаща актриса, тя ще стане първата жена, която печели категорията за най-добра актриса за главна роля (комедия / мюзикъл) и след това ще бъде номинирана за "Оскар" в поддържаща категория подобно на Маги Смит ("California Suite" от 1978 г.), отбелязва още изданието.

В статията се прави и предположение кой може да измести Бакалова от победата и се вижда, че има двойна заплаха от Мерил Стрийп за "Let Them All Talk" или "The Prom,", както и от Мишел Пфайфър за "French Exit".

Сред претендентите за награда са още Рашида Джоунс за"On the Rocks" , Теса Томпсън за "Sylvie's Love" , Емили Блънт за "Wild Mountain Thyme", Аня Тейлър-Джой за "Emma.", Рейчъл МакАдамс за"Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga", Кристин Милиоти за "Palm Springs".

Българката Мария Бакалова, която изигра ролята на дъщерята на Борат в продължението на хитовия филм, грабна вече наградата за най-добра женска поддържаща роля на Нюйоркската критика (New York Film Critics Circle).Представянето й в продукцията получи голямо одобрение зад Океана.

"Златен глобус" са обявени за третите най-гледани награди за кино и телевизия сред наградите на Академията за кино. Тази година те ще се проведат на 28 февруари, а самите номинации ще станат ясни на 3 февруари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
ллл преди 3 години
До :)В кинодебюта и,в българския филм"Трансгресия"/който е тотална шитня според мен/героинята и споделя че е бисексуалнаи има доста откровени сцени!Та, най-вероятно, това и е проправило път донякъде)
30
1
 
3
 
! Отговори
Е преди 3 години
Пак ли се разплюхте бе глпаци, то на такива като вас друго не ви остава - това ви е утешението !
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои от тези награди ги дават на такива бози, ама само защото имат актьори от черната раса. Трябва да имаш разнообразие в расите, иначе нямаш шанс за победа. Това е тъжната реалност.
28
1
 
2
 
! Отговори
Моля? преди 3 години
До СашаТи тая боза "Борат" гледал ли си я изобщо!?
27
4
 
7
 
! Отговори
:) преди 3 години
Сега е момента да обяви, че е обратна и не е българка, а негърка албинос. Тогава всички награди са за нея.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И откъде накъде да печели? Черна ли е, или от ЛБГДЖТ общонстта? Това е награда за политкоректонст, отдавна как играяш няма значение!
25
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9 РалиБраво Мария! Само напред и нагоре...А трябва - Браво Мария! Само напред и навътре...
24
4
 
3
 
! Отговори
Да си загащя ризата преди 3 години
Марийчето като вземе Оскаря ще стане както тръмпанярите ореваха за изборите ама що така ама чакай сакън, Охлаждайте супата популисти... времето ви изтича!
23
4
 
7
 
! Отговори
Брат Вурст преди 3 години
Мария Бакалова няма шанс поради две причини: Неподходящ цвят на кожата и традиционна cekcyaлнa ориентация.
22
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Награди се печелят с добра актьорска игра, а не със скандални и цинични кадри в един или друг филм :) самия филм е абсолютна боза, даже се учудват че има хора, на които им харесва, иначе за ролята на Бакалова, ами да си кажем честно тя е дадена на нея не защото има някакъв талант, ами защото няма уважаваща себе си актриса, която да приеме подобна роля
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДДТТемата ти е много актуална и належаща. Смърт за хомото?
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква тая на снимката ве? И коя изобщо е тая? Никъв шанс.
19
0
 
5
 
! Отговори
ДДТ преди 3 години
Ако квотата за бели,хетеросексуални жени вече е запълнена нашето момиче няма шанс.
18
1
 
7
 
! Отговори
Тя вече го грабна. преди 3 години
Глобусът на Джулиани.Окръжен прокурор, кмет на Ню-Йорк в най-тежката криза, която градът е виждал. 11-ти септември. Той беше човекът, справил се с положението.Оставаме настрана последващите му постове(назначения), като американски държавник.Дали е коректно пълнолетен мъж да се съгласи на секс с пълнолетно момиче, което изглежда непълнолетно? Ако момичето декларира, че е пълнолетно, и покаже лична карта? Какъв е проблемът?
17
2
 
5
 
! Отговори
Саша преди 3 години
Първият филм беше много добър. Вторият е плосък, повърхностен, детински и боза.
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че нещо, нека я наградят девойкат,а ама филма е пълна боза, съжалявам че си загубих времето да го гледам . Но пък знае ли човек може да и стане трамплин за нещо по запомнящо се като роля и филм .
15
2
 
9
 
! Отговори
GG преди 3 години
До 14Хубаво и обосновано мнение, на което не бих се заял. Ще отбележа, че доста пъти се смеяг на "политическата боза" , а и тя реално си е така. Нашата прави много добра роля ! През целия филм търпи постоянна градация и това не се играе лесно. Фактът, че италианецът си е помислил ситуацията за реална, не говори ли за добра актьорска игра ? Не разбирам какво лошо... Момичето се представи супер и на никому лошо не е направила. Защо винаги с присвито око гледаме на нашите ?
14
3
 
7
 
! Отговори
пери преди 3 години
До Анонимен 10Младеж, не че нещо, ама Катрин Зита Джоунс има Оскар за роля в мюзикъл, където играе, пее и танцува, и се справя много по-добре от доста други холивудски звезди. Така че айде малко по-леко. Но това сравнение с Мария Бакалова ми е леко странно.
13
1
 
7
 
! Отговори
Komentator преди 3 години
Разбирасе, че се гордеем ако българин е номиниран за глобус или Оскар, но ролята на *** централноазиатка... не съм сигурен, че е най-достойната
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aко за така роля дават Златен глобус, то по добре да ги закриват тия награди. Аз се напънах да изглеждам тази комедийно политическа боза и едвам изтърпях. Ужасно слаб филм и слаба актьорска игра. Ако я наградят, то ще е задето успя да излъже Рудолф Джулиани да започне да си сваля гащите, понеже я помисли за момиче от бранша.. . Това ако е повод за гордост, нека се радва момичето