Да оцениш живота в "Младост"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
4 юли 2021 11:00, Петя Славова
4
Да оцениш живота в "Младост"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Колкото и любопитен живот да са водили композиторът Фред (Майкъл Кейн) и филмовият сценарист и режисьор Мик Бойл (Харви Кайтел) двамата персонажи се сещат за него като пенсионери, а срещата им в санаториум в швейцарските Алпи им съдейства да направят  равносметка на случилото им се през тяхната "Младост".

Славното им минало е проследено от режисьора Паоло Сорентино, прецеждащ значимото от преходното.

Компания на ветераните правят не по-малко любопитни образи като Марадона, бивша Мис Вселена и още няколко артистични личности.

Сорентино е прецизен наблюдател на живота, превръщайки обикновените разговори във филосовски житейски размисли. А в тях ясно се отличават двамата главни: Композиторът - елитарен като изкуството, на което е посветил живота си. В контраст е режисьорът, чийто свят е свързан с киното - изкуството за масите.  Двамата заедно съчетават обобщаващ образа на твореца, осъзнал своите недостатъци и драматично-комичните нотки на съдбата.

Именно тяхната "Младост" е била тази, която им е позволила да се радват на живота и да достигнат до днешните им прозрения.

Филмът е носител на три награди от Европейската филмова академия в Берлин през 2015 година – за най-добър европейски филм, най-добър режисьор и най-добър актьор.

Ярки роли правят още Рейчъл Уайз, Джейн ФОнда и Пол Дейно. Гледайте "Младост" на 4 юли от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дядовците дружно ще се подиграват на Вселената. Страшна философия!
3
3
 
2
 
! Отговори
Йух Пслескан преди 1 месец
Живея в Младост от двадесет години. Добре е, но го презастроиха.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ФилосоВски ли се пише, а? От думата филосоВия??? Оправете си правописа поне в статията за култура!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Помислих, че говорят за квартал "Младост" в София.