Никол Кидман: Работи ми се с жени режисьори

Според нея разликата в цифрите между мъжете и жените в индустрията са поразителни
29 дек 2021 07:20, Петя Славова
18
Никол Кидман: Работи ми се с жени режисьори
Снимка: БГНЕС


Никол Кидман заяви, че иска по-често да работи с жени режисьори, за да се противопостави на липсата на възможности за жените в киноиндустрията, предава БГНЕС.

54-годишната актриса обясни как един разговор с Мерил Стрийп на филмовия фестивал в Кан е бил момент на осъзнаване на липсата на възможности за жените да упражняват различни професии във филмовите екипи. Този миг на просветление я вдъхновява да направи промяна чрез бъдещите избори в кариерата си.

Никол каза пред списание "Observer": "Режисьори, сценаристи, оператори – ключови членове на екипа – разликите в цифрите между мъжете и жените бяха поразителни. Много се говореше за това как нещата се променят. Но тогава си казах: "Всъщност трябва да направя нещо".

Тя обясни обета си към женски проекти така: "Това е моят начин да кажа: "Дръжте ме отговорна".

"Моят принос към тази индустрия е да дам възможност на нови гласове, които да се появят и да могат да се възползват от славата ми... Това е част от принципа "да продължим заедно напред", допълни Кидман./БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви жени никъде. Не стават ни за режисьори ни за нищо. Дори и жени-актриси вече не трябват, заради грозния им външен вид. Тая бабичка и се е доработило с жени, дето преди това са били мъже! Абе на такива като нея и трябват едни талибански закони и да се снимат после документални филми за кланета на обезумяли феминистки, решили да са наравно с мъжете. Навсякъде се осмърдя на женско. Жените замърсиха всички мъжки професии с присъствието си в тях. Само шериатът ще ги сложи където им е мястото.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У маалата сичкото Асан режисери на порно.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След излизането на новият "Матрицата" се разбра безапелационно, че жени НЕ МОГАТ да правят филми даже и преди това тези жени да са били мъже :)
12
0
 
8
 
! Отговори
Лиз-Близ преди 2 години
Нещо игрива си взела да ставаш на дърти години.
11
2
 
6
 
! Отговори
Минко 50г. женен преди 2 години
Работи ти се, ама освен Макрон и още двама-трима извратеняка жанрът ГИЛФ няма много други почитатели.
10
0
 
5
 
! Отговори
Joro преди 2 години
Научих нещо ново, явно в Щатите жените нямат право да правят филми. А мислех, че там е демокрация?! Да дойде в Бългаория. Законът позволява с 2 лв капитал да си регистрират фирма, позволява също да се съберат САМО жени и да си направят най-хубавия филм. БГ - страната на необятните възможности!
9
1
 
9
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Абе то това с феминизма - добре, ама в крайна сметка тия филми трябва да стават и за гледане. Айде все пак да им плащат според таланта и способностите, а не според пола! Ние какво да направим, че няма много талантливи жени за режисьори, оператори и др. технически персонал?! Видяхме какво стана, когато Алек Болдуин назначи някаква мацка да се занимава с оръжията на снимачната площадка.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никол така се е подредила от многото пластични операции, че лицето и е застинала в една физиономия и вече не може да играе друга роля, освен на Жокера от Батман. Не знам какви жени режисьори и се при виждат, тя реално е приключила с киното
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво съвпадение, и на мен ми се работи с жени режисьори!
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама лельо Никол, защо само в киното? Дай да не се ограничаваме сами и да действаме мащабно. Ето например по строежите и в мините също мъжете доминират. От години търся жена плочкаджийка да ми направи банята и няма - това е скандална дискриминация. Автомонтьори жени също не се срещат под път и над път. Трябва незабавно да се въведат квоти за жени в тези професии. Да спрем мъжката хегемония.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каня Никол в БГ.... ако не може да работи с Иванка Гръбчева, то поне да види на место какви филми е правила и да педаде опита й в Холивуд )))
4
2
 
16
 
! Отговори
Ме Тоо преди 2 години
Бабичката взе да се прави на интересна за да компенсира липсата на мераклии.
3
4
 
6
 
! Отговори
На нея и се работи.. преди 2 години
...с жени, ама жрните ни им се "работи" с баба Кидман.Минала, заминала твоята вече.
2
5
 
13
 
! Отговори
Диверсификационист преди 2 години
Като на жените се плаща по-малко - защо все мъже предпочитат да назначават работодателите?Защото трябва и работата бъде свършена, все пак :-)
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що? Резбата ли смени?