Филмът "Петя на моята Петя": Каква е цената на това да си различен?

Каузата е да възкресим творчеството на Петя Дубарова, сподели режисьорът Николай Урумов
Обновена: 10 яну 2022 15:57 | 10 яну 2022 09:53, Ния Христова
0

Премиерата в кината на филмът "Петя на моята Петя" ще бъде на 21 януари. Филмът поставя въпроса за това каква е цената да бъдеш различен? 

"Каузата на нашия филм, освен въпросите и провокацията към младите хора, е точно да възкресим творчеството на Петя Дубарова и то да стане достояние на повече хора, защото наистина е прекрасно и много красиво", сподели режисьорът на "Петя на моята Петя" Николай Урумов в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Той стига до идеята за филма с помощта на сценариста Нели Димитрова, чиято мечта винаги е била филм за Петя Дубарова.
 
"Този филм се развива вече осма година. Това е едно много дълго сътрудничество – минахме през перипетии, през любов, през караници. Апелирам към младите хора да го видят, защото този филм има какво да им даде като провокация. Той говори как човек може да бъде идентичен, да даде своя глас въпреки всичко", посочи Урумов.
 
"Филмът ще провокира много мисли, но и ще даде насоки. Ако го бях гледал като млад, щях да имам удовлетворението, че някой ми е подал ръка и ми е казал, че това може да се случи по друг начин. Младите хора лесно се отчайват, лесно потъват, а този филм им дава надежда", завърши режисьорът.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари