В интимния свят на Алмодовар с "Болка и величие"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
6 фев 2022 10:15, Петя Славова
3
В интимния свят на Алмодовар с "Болка и величие"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Късове от живота си Педро Алмодовар подрежда в биографичния си филм "Болка и величие". Съвсем целенасочено главната роля поверява на актьора, с когото често работи в едни от най-емблематичните си творби - Антонио Бандерас ("Ела, завържи ме!", "Кожата, в която живея", "Жени на ръба на нервна криза").

Сюжетът ни среща с режисьора Салвадор Мало (Бандерас), който се намира в преломен етап от кариерата си.

Вкусил от сладостите на живота, лутащ се из миналото си - ролята на майка му (Пенелопе Крус), отсъствието на баща му и неволите в интимния живот, героят е "усмирил" душевните си терзания в наркотична зависимост, помагаща му да го спаси от куп здравословни проблеми.

Редувайки минало и настояще, Алмодовар изтъкава поетичен разказ с обичайно за творбите му изискано ярки кадри, за да разкаже израстването на героя си чрез спомените, натоварени с тревоги, празнота, отчуждение, красота и болка.

Сюжетните линии се разкрояват и събират за да попълнят картината на житейския му преход.

Аналитичната равносметка носи размисли  затова дали има смисъл в битието с присъствие без творческо вдъхновение и ни оставя да се потопим в нравите и душевните терзания на персонажите, достигнали величието си, непосредствено и безвъзвратно съпътствани от болката.

В останалите роли ще видим Асиер Ечеандиа и Леонардо Сбараля. Гледайте "Болга и величие" на 6 февруари от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
уникален филм,един от най-добрите му!
1
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Че е велик, спор няма, ама и колко болк е изял, милия... :)