Номинираните за "Оскар" за първи път на обяд на живо

Хавиер Бардем и Пенелопе Крус разговаряха с Гилермо дел Торо и Маги Джиленхол
8 мар 2022 08:31, Петя Славова
4
Номинираните за "Оскар" за първи път на обяд на живо
Снимка: БГНЕС

Номинираните за Оскар - от Стивън Спилбърг и Уил Смит, до първия бутански режисьор Паво Чойнинг Дорджи, се събраха за първи път след пандемията в бална зала в Лос Анджелис. Сезонът на наградите на Холивуд навлиза в последния си период, предава АФП.

Блестящият годишен обяд на Академията за номинирани беше отменен миналата година заради пандемията. През 2021 г- много театри и кина отвориха врати, а това бе и повод за завръщане на бляскавите церемонии и звездни актьори и режисьори, съобщава БГНЕС.

Хавиер Бардем и Пенелопе Крус разговаряха с Гилермо дел Торо и Маги Джиленхол с напитка в ръка, докато Дензъл Уошингтън позира за снимки с дълга опашка от фенки.

"Ако някога е имало време да бъдем благодарни и да се наслаждаваме да сме заедно в една стая, - дами и господа, сега е точният момент", каза Уил Пакър, продуцент на церемонията по връчването на 94-ите награди "Оскар".

Миналогодишните награди "Оскар" се състояха в Лос Анджелис, като почти половината от нея беше онлайн.

Церемонията по връчване ще се състои на 27 март, а гласуването за победителите вече започна.

Бенедикт Къмбърбач – звезда от номинирания за "Оскар" за най-добър филм „Силата на кучето“, чиято премиера беше на филмовия фестивал във Венеция през септември, каза, че е „щастлив да продължи да рекламира филма, особено след като режисьорката Джейн Кемпион се оказала с положителен тест за Covid-19.

"Вярвам, че този филм ще издържи теста на времето", каза той, добавяйки, че Кемпион е „добре“ и не няма сериозни симптоми.

В бляскавата бална зала присъстваха и актьорите от "CODA", драма за глухо семейство и тяхното музикално дете. Филмът търси още едно признание от Оскарите, след като завоюва ключова победа на наградите на Гилдията на екранните актьори миналата седмица. Отличието бе в категорията за най-добър актьорски състав.

Премиерата на филма беше за първи път на виртуалния фестивал Сънданс през януари 2021 г.

Сред номинираните на церемонията е и "Лунана: Як в класната стая" - първият бутански филм, номиниран някога за награда "Оскар". Режисьорът Доржи каза пред АФП, че в началото, когато е била обявена историческата за страната му номинация на филма, е помислил, че е станала грешка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари